Home » Soldaten in groep 8

Soldaten in groep 8

Soldaten in groep 8

20 mei 2016 21:19

Dinsdag 10 mei waren er soldaten in groep 8. Ook de andere groepen mochten een kijkje nemen. Een aantal leerlingen van groep 8 maakten een verslag.

Foto's op de fotopagina

 

Soldaten in groep 8   door Jülide en Samantha

Dinsdagmiddag 10 mei waren er soldaten in groep 8. Een vrouw en een man. Ze vertelden waar ze geweest zijn tijdens de missies. Ze vertelden ook waar ze hebben geslapen. we mochten ook de rugzakken dragen. Voor alleen een tas is het wel zwaar. Natasja de mevrouw deed schmink bij iedereen op. En daarna mochten we doorlopen naar de truck, om erin te kijkenJ. Het was wel super leukJ. De meneer is kapitein, en de mevrouw is een chauffeur. Ze rijdt wel het meest in trucks zei ze.

 

Soldaten in de klas

Dinsdag 10 mei kwamen er 2 soldaten ik de klas. Ze kwamen ons iets vertellen over het leger en verschillende soorten diensten. Ze lieten ons video’s zien over wat de verschillende diensten deden in het leger. Daarna gingen we naar buiten. Daar moesten we opdrukken en squads en sit-ups doen. Toen we dat hadden gedaan gingen we de basisposities doen. We kregen ook nog een rondleiding door de truck. We kregen schmink op ons gezicht. daarna mochten we een legerrugzak dragen om te voelen hoe zwaar het woog.

Door Rick en Stijn

 

SOLDATEN IN DE KLAS

     

We kregen maandag te horen dat er dinsdag middag 10 mei soldaten bij ons in de klas kwamen. En nu willen wij graag met jullie delen wat wij die middag hebben meegemaakt.

Toen we die middag aan kwamen op school stond er een grote leger auto bij ons op de speelplaats .We stonden er allemaal versteld van , de auto was zo gaaf. De kinderen die al iets eerder op school waren kregen van de soldaat een voedselpakketje #mjam 

 Na een boeiende maar lange presentatie gingen we met de klas naar buiten . De vrouwelijke soldaat leerde de klas drie soldatenhoudingen en vervolgens  deden we : squads , push-ups en sit-ups . Daarna mochten we een kijkje nemen in de legerauto dat was vet cool van buiten en van binnen zag hij er vet uit.

 Daarna gingen we weer naar binnen toe om de presentatie af te maken. Hij vertelde over de landmacht. En over zichzelf en de vrouwelijke soldaat ook over haarzelf. En ten slotte kregen we nog voedselpakketjes. Het was een gezellige middag

Door Shay en Roos

 

« Vorige Volgende »

Lees meer »