Home » Schoolproject

Schoolproject

Schoolproject

3 feb. 2017 16:00

Afgelopen vrijdag is het schoolproject “Reis je rond de wereld” van start gegaan. Voor elke groep is nu bekend gemaakt in welk land zij zich de komende twee weken gaan verdiepen.

Liesje en Hugo Tempelman, een Nederlandse verpleegkundige en een dokter, arriveerden in 1990 in Zuid Afrika en wilden zich inzetten voor deze armste bevolkingsgroepen. Zij doen dat op allerlei manieren. (Zie voor meer informatie hierover op Google en tik Hugo en Liesje Tempelman in.)

Ze bouwden o.a. hun eigen Medisch Centrum, Ndlovu Medical Centre in Elandsdoorn, 200km ten noordoosten van Johannesburg , en zetten daarbij ook verschillende projecten op.

De Vlinderboom wil graag het ontwikkelingsplan van dit echtpaar ondersteunen. Het bedrag dat wij met onze sponsorloop en andere acties bij elkaar willen gaan verdienen willen wij graag inzetten voor een van de projecten voor weeskinderen uit de townships. Om deze kinderen betere vooruitzichten voor de toekomst te bieden.

Via onderstaande link krijgt u een beeld van het goede doel waarvoor wij geld inzamelen.

https://www.youtube.com/watch?v=wub2b8MoRC4

 

Voor veel kinderen in Zuid-Afrika is het leven zwaar. Niet voor allemaal, want gelukkig zijn daar ook heel veel kinderen die het goed hebben. Maar miljoenen kinderen leven in armoede en hebben het daardoor heel moeilijk. Lees de volgende feiten maar eens.

In Zuid-Afrika…

… leven 8 miljoen kinderen in extreme armoede (er is maar ongeveer 60 cent per dag om te betalen voor hun huis, kleren, eten, school en medische zorg).

… lijden 1,5 miljoen kinderen honger!

… hebben 1 miljoen kinderen een groeiachterstand omdat ze te weinig eten krijgen.

… zijn 4 miljoen kinderen wees. Vaak zijn hun ouders overleden aan aids.

… zijn 500.000 kinderen besmet met hiv / aids.

… leven 150.000 kinderen in een kindgezin! Dat betekent dat ze in een gezin wonen zonder ouders.

… maakt 1 van de 10 kinderen de basisschool niet af, bijvoorbeeld omdat ze geen schoolgeld kunnen betalen of omdat ze thuis moeten helpen.

… maakt 2 van de 3 kinderen de middelbare school niet af. Deze kinderen en tieners kunnen daardoor straks heel moeilijk een baan vinden en geld verdienen om een goed leven voor zichzelf op te bouwen.

 

 3868369.jpeg

 

 

 

 

« Vorige Volgende »

Lees meer »