Home » De Vlinderboom overhandigt cheque

De Vlinderboom overhandigt cheque

De Vlinderboom overhandigt cheque

14 mei 2017 19:52

aan de kinderen in Elandsdoorn , Zuid Afrika. Februari jl. hebben onze leerlingen van de Vlinderboom d.m.v. een sponsorloop en een statiegeldinzamelingsactie het geweldige bedrag van bijna 4000 euro opgehaald voor een van de ontwikkelingsprojecten van Hugo en Liesje Tempelman in Zuid-Afrika.

Deze arts en verpleegkundige zetten zich, sinds 1990, geweldig in voor de armste bevolkingsgroepen in Zuid-Afrika. Zij bouwden daar hun eigen Medisch Centrum in Elandsdoorn (township) en zetten met heel veel succes verschillende ontwikkelingsprojecten op.

 De afgelopen meivakantie heeft juffrouw Tonny tijdens haar reis door Zuid-Afrika een bezoek gebracht aan Hugo. Zij heeft een dag mogen rondkijken op de kliniek en is een dag later rondgeleid langs een aantal lopende projecten. Zij heeft mogen ervaren hoe en met wat voor enthousiasme overal aan gewerkt wordt. Daar is ook heel veel geld voor nodig. En daarom was het fantastisch om het bedrag van 4000 euro aan Hugo te mogen overhandigen. Dit gebeurde op de plek van een pas geopende kinderopvang. Alle kinderen, begeleiders en Hugo reageerden dolblij en waren erg dankbaar. Zij gaan dit geld inzetten voor meer leermiddelen en opvang.

Onze school wordt op de hoogte gehouden van alle stappen die daarbij worden gezet.

 De financiële kant van dit alles wordt geregeld door stichting Tjommie.

Lees hier meer over Tjommie.

Bekijk hier enkele foto’s van het bezoek.

Foto’s van: Hugo en de kliniek. Van een aantal projecten, zoals opvangenhuizen voor slecht etende en gehandicapte kinderen, huizen voor weeskinderen met groentetuintjes, waterputten, Chill Hub (plaats waar kinderen na schooltijd opgevangen worden.)

« Vorige Volgende »

Lees meer »