Home » Prikactie 27 juni!

Prikactie 27 juni!

Prikactie 27 juni!

25 jun. 2017 12:41

Wellicht heeft u er de laatste tijd al het een en ander over gehoord; leerkrachten van basisscholen maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs. Wij leggen u uit waarom wij ons zorgen maken en vragen wij u om uw steun en hulp. Deze actie wordt van harte gesteund door het bestuur van Stichting Initia. Op dinsdag 27 juni zullen de lessen op onze basisscholen een uur later beginnen dan normaal. De Vlinderboom opent zijn deuren dus om 09.30 uur.

De enorme werkdruk en de lage salarissen hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat er veel leerkrachten zijn gestopt en dat er weinig leerkrachten zijn bijgekomen. Dit heeft als gevolg dat het lerarentekort in de aankomende jaren schrikbarend zal gaan groeien.

 In de afgelopen maanden hebben de actiegroep “PO in actie”, de vakbonden en de werkgeversorganisatie PO-raad hard gewerkt om de problematiek aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag. Helaas heeft dit nog niet geleid tot enige verbetering. Niks doen is echter geen optie.

Wij willen u vragen om uw stem te laten horen voor goed onderwijs. Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we nu niet als één front laten horen dat we ons zorgen maken en investeringen opeisen. Zo maken we het prachtige vak van leerkracht weer aantrekkelijk voor jonge mensen met onderwijspassie, wenden we het lerarentekort af en komt de kwaliteit van het onderwijs aan de generaties kinderen die gaan komen niet in gevaar.

U kunt ons steunen door onze petitie te ondertekenen op www.pofront.nl Elke stem telt, dus brengt u dit ook gerust onder de aandacht bij vrienden en familie.

Wij willen u daarom vragen uw kind(eren) een uur later naar school te laten gaan en indien nodig voor elkaars kinderen opvang te regelen. Zonder uw hulp gaat het niet lukken.

Op deze dag zal de petitie in Den Haag overhandigd worden aan premier Mark Rutte. Voor de toekomst van het mooiste vak ter wereld, de toekomst van het onderwijs in het algemeen, maar vooral de toekomst van hele generaties kinderen. Waaronder die van u.

« Vorige Volgende »

Lees meer »