Home » Techniek

Techniek

Techniek

17 nov. 2014 19:18

De leerlingen van groep 6 hadden op 3 november een extra leuke en leerzame dag. Deze stond in het teken van techniek. Een aantal leerlingen verzorgden een verslag hiervan.

Foto's >>>>

 

Techniek dag      Jessica

We gingen niet naar gym want we hadden techniek dag. We moesten eerst naar de overblijflokaal daar stonden Marion en Annelies we moesten een naambordjes maken en met een wasknijper op je shirt vast knijpen . we deden daarna dat je iets moest verzinnen met wat je had . we waren allemaal bezig met verzinnen en iedereen had wel iets leuks bedacht. Daarna mochten we allemaal iets doen wat er stond .er waren allemaal leuke dingen zoals knikkerboot ,lampjes maken, springtouwtjes, knecht en blokken.  Na de pauze deden we dat pas we werkten allemaal hard en iedereen ruilde wel eens van spel. Daarna was het middagpauze . toen we allemaal weer terug waren en gegeten hadden konden we weer aan de slag. we mochten kettingreactie en een autoballon maken toen we daar mee klaar waren gingen we groepjes maken van 3 en van 4 voor de eierenperdiement   

Techniek dag    levi

We gingen vanochtend niet naar de gym want we hadden techniek dag. We kwamen naar binnen toen moesten we naar het overblijf. Daar stonden twee vrouwen ze heette Marion en Annelies. Ze hadden heel veel leuke dingentjes mee genomen ze hadden: aneminiemfolie daar moest je een boot van maken en in het water leggen daar na moest je er zo veel mogelijk knikkers in doen tot dat hij zinkt. er was ook knex. En nog vel meer. Ze hadden ook allemaal rare dingentjes mee genomen en dan moesten we uitvinden wat het was. En we hadden nog een ketting reactie gemaakt. En we kregen nog een ei en nog een paar spulentjes daar moesten we iets mee maken waardoor het ei niet kapot ging als je het lied vallen maar bij mijn groepje lukten het niet. Het was een leuke dag DOEI!

Techniek dag

Eerst kregen wij een object en je moest raden waar het voor is en wat je er mee kon doen. Ik zat bij Thijs en Tim wij dachten dat het een magnetische armband was. Maar het bleek dat het er een rubber ding zat waarmee je hem aan de tafel kon hangen en daar kon je je tas aan hangen.
Toen mocht je verschillende spelletjes en opdrachten doen.
Finn Tijn Ward en ik hadden een hele mooie stevige brug gebouwd van kapla. Daarna gingen we allemaal wat anders doen ik ging naar de lichtkring en daar moeste je met een batterij en peperclips en ijzerdraad en schakelaartjes een lampje laten branden.
Ik had met een schakelaartje twee lampjes laten branden.
Toen moesten we gaan eten en daarna buitenspelen maar toen we binnen kwamen mochten we gelijk weer terug.
Toen mochten we kiezen of we een ballonauto wouden maken of een kettingreactie.
Ik had met Ward Thijs Tijn en Finn een kabelbaan met boeken dominobaan weer boeken en een auto die de garage reedt.
Hij lukten bijna helemaal dat vond ik wel heel mooi.
Het was een leuke dag en hoop dat ze het volgend jaar weer zo leuk doen.
Schrijver: Niels

Techniek dag.

Wij hadden op 3 nov.  2014 techniek dag.

Als eerste kregen we allemaal iets waarvan we niet wisten wat. We moesten uitvinden wat het was en daar een reclame van maken. Rheza, Merel en ik kregen een stok met een kommetje eraan en een rietje. Wij dachten dat het een ijsstokje was met een lekbakje en noemde het een icestick. En dat bleek het ook te zijn! Toen hadden we allenmaal dozen met spulletjes er in. We mochten kiezen. Als eerste deed ik de bamboe stick. Daarna deed ik een bootje maken van anneminiemfolie en kijken hoeveel knikkers er in konden. Daarna was het pauze. Na de pauze mochten we weer verder gaan. We mochten kiezen tussen een  ketting reactie of een zelf rijdende auto maken. Ik koos voor een ketting reactie maken. En die lukte erg goed. Daarna kregen we een eierproject. We kregen één zakje, één servetje, 10 saté prikkertjes, 10 elastiekjes en één touwtje. Daarmee moesten we een ei beschermen. En dan van een klimrek afgooien. Ons ei bleef heel. Maar voor de afsluiting moest ik naar de tandarts.

Van: Lola Kim.

                    Techniekdag.

We hadden maandag techniekdag.

 We begonnen met spullen waarvan je moest raden wat je er mee kon doen.

En dan moest je een reclame van dat spulletje maken.

Daarna mocht je uit vier dingen kiezen : brug bouwen ,lampje laten branden ,

ding maken waarmee je een potje kon pakken ,boot maken.

Toen hadden we een kettingreactie gemaakt.

In de middag hadden we een bescherming gemaakt voor een ei.

Het was een leuke dag.

Van Tijn

 

 Geplaatst door vlinderboom

« Vorige Volgende »

Lees meer »