Home » Onze School » Nieuws

Schooljaar 2015-2016

Iedere week verschijnt de Vlinderboom nieuwsbrief. Deze ontvangt u via de mail.

Mocht u deze niet ontvangen of heeft u inmiddels een ander email adres geeft u dat dan aan ons door?

Zo blijft u op de hoogte van actuele zaken van de Vlinderboom. U kunt het onderstaande e-mail adres hiervoor gebruiken.

vlinderboom@vlinderboom.nl

Nieuwsarchief

Muiswerk

Muiswerk

27 jun. 2017 18:59

De Vlinderboom werkt sinds enkele jaren met interactieve leermiddelen. We hebben hiervoor het programma Muiswerk Compleet aangeschaft. Dit is een interactief online oefenprogramma voor rekenen en taal. Het programma heeft een aantal mooie voordelen:

· het aanbod is afgestemd op het niveau van uw kind;

· het programma bevat uitleg en feedback tijdens het oefenen;

· uw kind kan zowel op school als thuis gebruikmaken van het programma;

· de leerkracht kan de resultaten goed volgen, wat hulp geven makkelijker maakt.

 De school ziet het programma als een waardevolle toevoeging op het lesprogramma.

Over thuiswerken

Omdat Muiswerk Compleet volledig online werkt, kunnen leerlingen gemakkelijk ook thuis oefenen. Thuis kunnen zij de toetsen niet maken, maar de oefeningen zijn wel beschikbaar. De programma’s werken ook op tablets. Elke leerling ontvangt op school een persoonlijke inlogcode. Klik hier om thuis met Muiswerk aan de slag te gaan: http://online.muiswerken.nl/vlinderboom

De link is tevens terug te vinden op de kinderpagina van onze website.

Heel veel leerplezier!

Lees meer »

Wellicht heeft u er de laatste tijd al het een en ander over gehoord; leerkrachten van basisscholen maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs. Wij leggen u uit waarom wij ons zorgen maken en vragen wij u om uw steun en hulp. Deze actie wordt van harte gesteund door het bestuur van Stichting Initia. Op dinsdag 27 juni zullen de lessen op onze basisscholen een uur later beginnen dan normaal. De Vlinderboom opent zijn deuren dus om 09.30 uur.

De enorme werkdruk en de lage salarissen hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat er veel leerkrachten zijn gestopt en dat er weinig leerkrachten zijn bijgekomen. Dit heeft als gevolg dat het lerarentekort in de aankomende jaren schrikbarend zal gaan groeien.

 In de afgelopen maanden hebben de actiegroep “PO in actie”, de vakbonden en de werkgeversorganisatie PO-raad hard gewerkt om de problematiek aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag. Helaas heeft dit nog niet geleid tot enige verbetering. Niks doen is echter geen optie.

Wij willen u vragen om uw stem te laten horen voor goed onderwijs. Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we nu niet als één front laten horen dat we ons zorgen maken en investeringen opeisen. Zo maken we het prachtige vak van leerkracht weer aantrekkelijk voor jonge mensen met onderwijspassie, wenden we het lerarentekort af en komt de kwaliteit van het onderwijs aan de generaties kinderen die gaan komen niet in gevaar.

U kunt ons steunen door onze petitie te ondertekenen op www.pofront.nl Elke stem telt, dus brengt u dit ook gerust onder de aandacht bij vrienden en familie.

Wij willen u daarom vragen uw kind(eren) een uur later naar school te laten gaan en indien nodig voor elkaars kinderen opvang te regelen. Zonder uw hulp gaat het niet lukken.

Op deze dag zal de petitie in Den Haag overhandigd worden aan premier Mark Rutte. Voor de toekomst van het mooiste vak ter wereld, de toekomst van het onderwijs in het algemeen, maar vooral de toekomst van hele generaties kinderen. Waaronder die van u.

Lees meer »

aan de kinderen in Elandsdoorn , Zuid Afrika. Februari jl. hebben onze leerlingen van de Vlinderboom d.m.v. een sponsorloop en een statiegeldinzamelingsactie het geweldige bedrag van bijna 4000 euro opgehaald voor een van de ontwikkelingsprojecten van Hugo en Liesje Tempelman in Zuid-Afrika.

Deze arts en verpleegkundige zetten zich, sinds 1990, geweldig in voor de armste bevolkingsgroepen in Zuid-Afrika. Zij bouwden daar hun eigen Medisch Centrum in Elandsdoorn (township) en zetten met heel veel succes verschillende ontwikkelingsprojecten op.

 De afgelopen meivakantie heeft juffrouw Tonny tijdens haar reis door Zuid-Afrika een bezoek gebracht aan Hugo. Zij heeft een dag mogen rondkijken op de kliniek en is een dag later rondgeleid langs een aantal lopende projecten. Zij heeft mogen ervaren hoe en met wat voor enthousiasme overal aan gewerkt wordt. Daar is ook heel veel geld voor nodig. En daarom was het fantastisch om het bedrag van 4000 euro aan Hugo te mogen overhandigen. Dit gebeurde op de plek van een pas geopende kinderopvang. Alle kinderen, begeleiders en Hugo reageerden dolblij en waren erg dankbaar. Zij gaan dit geld inzetten voor meer leermiddelen en opvang.

Onze school wordt op de hoogte gehouden van alle stappen die daarbij worden gezet.

 De financiële kant van dit alles wordt geregeld door stichting Tjommie.

Lees hier meer over Tjommie.

Bekijk hier enkele foto’s van het bezoek.

Foto’s van: Hugo en de kliniek. Van een aantal projecten, zoals opvangenhuizen voor slecht etende en gehandicapte kinderen, huizen voor weeskinderen met groentetuintjes, waterputten, Chill Hub (plaats waar kinderen na schooltijd opgevangen worden.)

Lees meer »

Groep 6 ging vrijdag 24 maart in Tilburg naar ontdekrijk. Een aantal kinderen maakten hiervan een verslag.

Hoe was het in ontdekrijk?

Het was geweldig, er was veel te doen. Iedereen was enthousiast, had veel lol en kon goed met zijn groepje samenwerken. We speelden met robot bijen: die bijtjes kon je programmeren. Ook kon je zelf elektriciteit maken.

Wat moest je daar dan doen?

Je moest zelf een verhaal maken. Er moesten robots, een berg en licht in voorkomen. Het was gezellig maar ook best lastig, want hoe moet je elektriciteit maken? En hoe moet je een robot programmeren. En hoe moet je een berg maken?. Maar het is allemaal gelukt en het was heel leuk.

Wat vond groep 6 het leukste?

Elektriciteit maken, dat vonden we het leukst 

door Esmee en Deveny

 

 

Vrijdag 24 maart is groep 6 naar ontdekrijk geweest.

Ontdekrijk was super leuk, en we hebben veel geleerd.

We mochten zelfs een verhaal met materiaal bedenken.

We hebben zelf stroom gemaakt, en het was niet gevaarlijk.

Heel de klas mocht mee, en we hebben een leuk ritje gemaakt met de bus.

Zelfs in de bus was het een feest, we hebben al zin in nog zo’n uitje.

Zelfs de juf vond het super leuk, het was even rijden maar het was het waard.

Het was een super dag.

Door: Lizzy en Bibi

Lees meer »

We kijken terug op een paar gezellige en leerzame weken. Een reisje rond de wereld werd vrijdag afgesloten met een gezellige schoolviering.

Naast de optredens werd ook bekend gemaakt dat er maar liefst € 3973.83 opgehaald is voor ons goede doel. Wauw! We zijn super trots op onze kinderen die dat voor elkaar gekregen hebben samen. Juffrouw Tonny gaat het geld persoonlijk in Afrika overhandigen.

 

 

Lees meer »

Schoolproject

Schoolproject

3 feb. 2017 16:00

Afgelopen vrijdag is het schoolproject “Reis je rond de wereld” van start gegaan. Voor elke groep is nu bekend gemaakt in welk land zij zich de komende twee weken gaan verdiepen.

Liesje en Hugo Tempelman, een Nederlandse verpleegkundige en een dokter, arriveerden in 1990 in Zuid Afrika en wilden zich inzetten voor deze armste bevolkingsgroepen. Zij doen dat op allerlei manieren. (Zie voor meer informatie hierover op Google en tik Hugo en Liesje Tempelman in.)

Ze bouwden o.a. hun eigen Medisch Centrum, Ndlovu Medical Centre in Elandsdoorn, 200km ten noordoosten van Johannesburg , en zetten daarbij ook verschillende projecten op.

De Vlinderboom wil graag het ontwikkelingsplan van dit echtpaar ondersteunen. Het bedrag dat wij met onze sponsorloop en andere acties bij elkaar willen gaan verdienen willen wij graag inzetten voor een van de projecten voor weeskinderen uit de townships. Om deze kinderen betere vooruitzichten voor de toekomst te bieden.

Via onderstaande link krijgt u een beeld van het goede doel waarvoor wij geld inzamelen.

https://www.youtube.com/watch?v=wub2b8MoRC4

 

Voor veel kinderen in Zuid-Afrika is het leven zwaar. Niet voor allemaal, want gelukkig zijn daar ook heel veel kinderen die het goed hebben. Maar miljoenen kinderen leven in armoede en hebben het daardoor heel moeilijk. Lees de volgende feiten maar eens.

In Zuid-Afrika…

… leven 8 miljoen kinderen in extreme armoede (er is maar ongeveer 60 cent per dag om te betalen voor hun huis, kleren, eten, school en medische zorg).

… lijden 1,5 miljoen kinderen honger!

… hebben 1 miljoen kinderen een groeiachterstand omdat ze te weinig eten krijgen.

… zijn 4 miljoen kinderen wees. Vaak zijn hun ouders overleden aan aids.

… zijn 500.000 kinderen besmet met hiv / aids.

… leven 150.000 kinderen in een kindgezin! Dat betekent dat ze in een gezin wonen zonder ouders.

… maakt 1 van de 10 kinderen de basisschool niet af, bijvoorbeeld omdat ze geen schoolgeld kunnen betalen of omdat ze thuis moeten helpen.

… maakt 2 van de 3 kinderen de middelbare school niet af. Deze kinderen en tieners kunnen daardoor straks heel moeilijk een baan vinden en geld verdienen om een goed leven voor zichzelf op te bouwen.

 

 3868369.jpeg

 

 

 

 

Lees meer »

Uw zoon/dochter wordt in het aankomende schooljaar vier. Een spannende nieuwe fase breekt aan.

Als u wilt kennismaken met de Vlinderboom bent u van harte welkom op de informatieavond en kijkochtend. Op dinsdagavond 10 januari zullen we u van alles vertellen over de Vlinderboom. De kleuterjuffen zullen u uitgebreid vertellen hoe een dagje op school er uit ziet. Uiteraard kunt u de gehele school bekijken en in gesprek gaan met leerkrachten van alle groepen. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur.

Op woensdagochtend 11 januari kunt u samen met uw zoon of dochter een kijkje komen nemen in de klassen. Vanaf 9.00 uur tot 12.00 uur bent u dan van harte welkom. Onze ouders van de ouderraad zullen u verwelkomen.

U bent van harte welkom. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Mail of bel ons.

Graag tot dan!

 

 

Lees meer »

Sinterklaas

Sinterklaas

8 dec. 2016 11:46

Natuurlijk bezocht de Sint ook de Vlinderboom.

Op vrijdagmiddag 2 december. De onderbouw groepen verzorgen een leuk optreden voor de Sint en alle kinderen kregen een klein cadeautje.

In de bovenbouw hebben ze allemaal de Sint geholpen door mooie suprises te maken.

Voor een indruk van deze gezellige dag, zie het sint foto album.

Lees meer »

Kerkbezoek

Kerkbezoek

22 nov. 2016 22:04

groep 3 en 3/4 hadden een feestje in de kerk

En iedereen was welkom, toen de gasten die zouden komen afzegden, nodigden we iedereen uit die wel zin had in een feestje. Dat was gezellig, met ranja en wafels was het ook nog heerlijk smullen.

Zie de foto pagina

Lees meer »

Groep 3 mocht tijdens het nationale schoolontbijt gaan ontbijten op het gemeentehuis.

Daar aangekomen was de tafel gedekt met een tafelkleed waar ze op mochten tekenen. Dat is wel heel gezellig ontbijten. Vervolgens mochten alle kinderen even plaatsnemen op de burgemeester stoel in het kantoor van de burgemeester. Aan loco burgemeester Dhr. Panis en wethouder van Beers,mochten alle kinderen hun vragen stellen. We kijken terug op een gezellige, lekkere en leerzame ochtend. We bedanken de gemeente voor hun gastvrijheid.

Lees meer »

De GGD bezocht onlangs onze Peuterspeelgroep de Vlindertjes.

In de kinderopvang, die volgens heel andere regelgeving werkt is het heel gebruikelijk, zelfs een voorwaarde, dat de GGD controles uitvoert.

Wie het rapport leest, kan trots zijn op onze Peuterspeelgroep en de Stichting Kid die voor ons de organisatie in de basis aanstuurt. De samenwerking tussen de basisschool en stichting KID begint steeds beter zichtbaar te worden en ook van ouders horen we terug dat Peuters met plezier elke woensdagochtend de Vlindertjes bezoeken.

Heeft u een 3 –jarige die nog geen gebruik maakt van deze mogelijkheid? Misschien leuk om eens te komen kijken?

 

Het inspectierapport is terug te vinden bij downloads. 

Lees meer »

Voor altijd jong.

De kinderboekenweek stond in het teken van opa's en oma's. Wat een leuk onderwerp! Groep zes maakte op de gang een mooie thema tafel.

Een klein verslag met foto's van de afsluiting uit groep zes. Van: Esmee en Lizzy

 

Vrijdag 14 oktober. We waren net klaar met de boekenmarkt. Toen gingen we de toneelstukjes doen, dat was heel gezellig. Wij vonden Saylor, Luuk, Mika en Ricardo heel goed. De Sanne’s waren ook leuk. Ook waren de twee shakers Djenno en Bram heel leuk. Wie vonden jullie het allerleukst? Het was echt een super middag. De groep van Bibi was ook heel goed bezig. Het toneel van Lian en Zenep was te gek. Heel veel kinderen hadden opgetreden. Bedankt juf dat je dat voor ons hebt opgenomen op de tablet.

20161014_152337.jpg

20161014_151915.jpg

20161014_151236.jpg

20161014_150626.jpg

20161014_145947.jpg

20161014_145745-1.jpg

 

20161014_145447.jpg

Lees meer »

Het thema van de kinderboekenweek was voor de kleutergroepen aanleiding om de opa's en oma's uit te nodigen om een kijkje in de klas te komen nemen.

Het onderwijs is de afgelopen jaren natuurlijk veel veranderd. Voor de opa's en oma's ontzettend leuk om dit eens mee te maken. Ook de kleuters vonden het geweldig om opa en oma alles te laten zien.

 

Image-2.pngImage-3.pngImage-5-1.pngImage-4.png

Lees meer »

Vrijdag 14 oktober heeft groep 5 een bezoekje gebracht aan de Laurentiuskerk voor de workshop ’Kinderboekenweek: Opa’s en oma’s’.


De workshop bestond uit twee onderdelen:
Een kringgesprek in de kerk over de eigenschappen en hobby’s van de kinderen, en hoe ze daarin leken op hun ouders en grootouders.

Van daaruit werd gekeken naar de eerste mensen, op wie leken zij? Er werd daarbij een bijbelverhaal voorgelezen over God, die de mens boetseerde.
Vervolgens gingen de kinderen naar het parochiecentrum en mochten zij hun opa of oma kleien of iets dat duidelijk paste bij hun grootouders.

De kleiwerkjes zijn naar school gebracht en mogen, wanneer ze droog en hard zijn, met de kinderen mee naar huis.

Lees meer »

Groep 3 en 3/4 kregen afgelopen maandag bezoek van Marja Pullens. Zij is schrijfster van het kinderboek Tobias en Vogel en las voor uit haar werk.

De kinderen vonden het spannend om met een echte auteur kennis te maken. Tobias is een vogelverschrikker, die zichzelf niet de moeite waard vindt. Vogel helpt hem om meer vertrouwen in zichzelf te krijgen.

De moeite van het voorlezen waard.

Lees meer »

Pompoenen

Pompoenen

15 sep. 2016 20:39

Wauw! Was dat even een verrassing na de zomervakantie. In de schooltuin waren prachtige grote pompoenen gegroeid. De oogst van afgelopen schooljaar.

Ze waren zo groot dat meneer Robert speciaal de aanhanger heeft meegenomen om ze op te halen.
Ook de kinderen wisten niet wat ze zagen. Enkele kinderen hebben hulptroepen moeten inschakelen om de pompoenen naar huis te kunnen vervoeren.

 

DSC06939.jpgDSC06945.jpgDSC06948.jpgDSC06952-1.jpgDSC06958.jpg

Lees meer »

Openingsviering nieuwe stijl. Dit jaar gewoon op school, waarbij elke groep een deel van de viering verzorgt. Het thema is "Nieuwsgierig"

Wanneer: maandag 19 september 8.45 uur

Waar: speelzaal van school

Voor wie: alle leerlingen, teamleden en ouders.

 

U bent van harte welkom, maar vragen u vriendelijk om aan te sluiten wanneer alle groepen binnen zijn en achter de kinderen plaats te nemen.

Lees meer »

Na zes weken vakantie verwelkomen we alle leerlingen en ouders weer terug op school. Nieuwe juf, ander lokaal. Voor allemaal weer even wennen, wij hebben er in ieder geval weer zin in! In de derde week van het schooljaar is er een informatie avond voor de groepen 1/2 en 4 t/m 8, u krijgt dan informatie over het betreffende schooljaar en kunt kennismaken met de leerkrachten. Graag tot dan!

U bent welkom

Maandag 19 september

19.30 uur infoavond groep 1/2

20.30 uur infoavond groep 4

Dinsdag 20 september

19.30 uur infoavond groep 8

20.30 uur infoavond groep 5

Donderdag 22 september

19.30 uur infoavond groep 7

20.30 uur infoavond groep 6

 

 

 

Nog even op een rijtje:

in groep 1/2a: juf Hannie en juf Daphne

in groep 1/2b: juf Marianne

in groep 3: juf Ilse en Juf Anita

in groep 3/4: juf Leonie en juf Marjolein

in groep 4: juf Josine

in groep 5: juf Heidi en juf Ingrid

in groep 6: juf Tonny en juf Ingrid

in groep 7: juf José en juf Lianne

in groep 8: juf Roxanne en juf Lianne

Voor de zorg kunt u terecht bij juf Ine

 

Lees meer »

Techniekrijk

Techniekrijk

19 jun. 2016 07:30

Afgelopen maandag hebben een aantal groepen een uitstapje gemaakt naar 'Techniekrijk' in Tilburg.


We hadden er veel zin in en er was dan ook een gezellige sfeer.
Dat begon natuurlijk al met het ritje in de bus, leuk!
Eenmaal bij de school aangekomen waar de speciale techniekruimte zich bevond, werden we gastvrij ontvangen door juf Annelies.
Zij legde uit wat we zoal mochten gaan ontdekken en er stond een ware uitdaging op de kinderen te wachten; Hoe bouw je met je groepje een zo hoog mogelijke toren van bekers en spateltjes waarbij de toren moet balanceren op een klein blokje...?
Verder hebben de kinderen die ochtend o.a. ook gebouwd aan een zelfbedachte machine. Er was volop knutsel -en constructiemateriaal beschikbaar (stokken, kraaltjes, schildertape, karton, tandwieltjes e.d.) om aan de slag te gaan.
Er werden verschillende snoepmachines ontworpen, een potloodfabriekje, een kabelbaan, een muziekmachine en een brood-smeerapparaat!

 

Zie fotopagina voor impressie

Lees meer »

Dinsdag 31 mei is groep 8 naar het herdenkingsmonument aan de Nieuwstraat geweest.

 

We hebben daar informatie gehad over de tweede wereldoorlog.

We mochten in de Mariakapel en daar heeft Sjef (de gids) heel veel verteld.

Daarna gingen we met de fiets naar de begraafplaats aan de Bolkensteeg dicht bij het Cambreur.

Daar lagen de soldaten begraven die tijdens de WO waren gesneuveld.

Door: Amy en Clarinda groep 8

 

Een fotoindruk op de fotopagina

Lees meer »

Groep 8 is naar Madurodam en de tweede kamer geweest. Roos, Miquel, Shay en Mete maakten hiervan een verslag.

                                 MADURODAM

                         met de St. Agnes school

 

Van de gemeente hadden we de uitnodiging gekregen om een dagje mee te mogen naar Den Haag

Dinsdag 24 mei 2016 kregen wij het genoegen om samen met de St.Agnes school naar Madurodam te gaan.

 

Om 08:45 moesten we ons melden bij het gemeentehuis in Dongen , 09:00 vertrokken we naar Den Haag.

Na een lange en een luid klinkende busreis kwamen we om 10:15 aan bij Madurodam . 

Omdat we driekwartier vroeger waren dan gepland mochten we alvast het park verkennen.

Om 11:00 moesten we verzamelen bij de ingang want we gingen het spel DemocraCity spelen 

Toen het spel klaar was ( ongeveer 13:00 ) gingen we lunchen met de St. Agnes school . Daarna waren we weer vrij-uit

 

Om 13:30 moesten we opnieuw verzamelen , want ...

We kregen een tablet om een speurtocht mee te doen iedere keer was er weer een andere locatie en als je daar aankwam kreeg je een nieuwe aanwijzing .

Uiteindelijk kwam je bij de eind locatie (binnenhof) en mocht je nog even wat rondlopen en daarna vertrokken we met de bus naar het echte Binnenhof.


door: Roos en Miquel

 


Tweede kamer

We kwamen aan in de tweede kamer en er werd door de beveiliging gezegd dat we door een scan moesten. Sommige kinderen vonden het een beetje spannend want hij kon op elk klein stukje metaal afgaan. Later in de tweede kamer moesten we onze jassen ophangen en wachten op de kinderen die nog niet klaar waren met de scan. Toen iedereen klaar was liepen we de roltrap op en kwamen we in een mooi gedeelte van de tweede kamer. En daar werd ons iets uitgelegd over wat we moesten doen op de publiekstribune in de tweede kamer. Later zaten we op de publiekstribune in de tweede kamer. Maar er viel ons iets op, bijna iedereen in de tweede kamer die aan het vergaderen was zat op zijn telefoon of tablet. Het was heel interessant want het ging over onderwijs. Later gingen we weer terug en werd ons op wat bankjes nog iets verteld. Het ging over het oude gedeelte en het nieuwe gedeelte van de tweede kamer. En toen kwamen we Rik Nieman tegen!!! En als je naar buiten keek zag je iets wat minder leuk was, er waren heel veel mensen aan het demonstreren. Toen was het allemaal goed afgelopen het was heel leuk.!?                                   

26-5-2016 geschreven door mete en shay

 

 

Lees meer »

Dinsdag 10 mei waren er soldaten in groep 8. Ook de andere groepen mochten een kijkje nemen. Een aantal leerlingen van groep 8 maakten een verslag.

Foto's op de fotopagina

 

Soldaten in groep 8   door Jülide en Samantha

Dinsdagmiddag 10 mei waren er soldaten in groep 8. Een vrouw en een man. Ze vertelden waar ze geweest zijn tijdens de missies. Ze vertelden ook waar ze hebben geslapen. we mochten ook de rugzakken dragen. Voor alleen een tas is het wel zwaar. Natasja de mevrouw deed schmink bij iedereen op. En daarna mochten we doorlopen naar de truck, om erin te kijkenJ. Het was wel super leukJ. De meneer is kapitein, en de mevrouw is een chauffeur. Ze rijdt wel het meest in trucks zei ze.

 

Soldaten in de klas

Dinsdag 10 mei kwamen er 2 soldaten ik de klas. Ze kwamen ons iets vertellen over het leger en verschillende soorten diensten. Ze lieten ons video’s zien over wat de verschillende diensten deden in het leger. Daarna gingen we naar buiten. Daar moesten we opdrukken en squads en sit-ups doen. Toen we dat hadden gedaan gingen we de basisposities doen. We kregen ook nog een rondleiding door de truck. We kregen schmink op ons gezicht. daarna mochten we een legerrugzak dragen om te voelen hoe zwaar het woog.

Door Rick en Stijn

 

SOLDATEN IN DE KLAS

     

We kregen maandag te horen dat er dinsdag middag 10 mei soldaten bij ons in de klas kwamen. En nu willen wij graag met jullie delen wat wij die middag hebben meegemaakt.

Toen we die middag aan kwamen op school stond er een grote leger auto bij ons op de speelplaats .We stonden er allemaal versteld van , de auto was zo gaaf. De kinderen die al iets eerder op school waren kregen van de soldaat een voedselpakketje #mjam 

 Na een boeiende maar lange presentatie gingen we met de klas naar buiten . De vrouwelijke soldaat leerde de klas drie soldatenhoudingen en vervolgens  deden we : squads , push-ups en sit-ups . Daarna mochten we een kijkje nemen in de legerauto dat was vet cool van buiten en van binnen zag hij er vet uit.

 Daarna gingen we weer naar binnen toe om de presentatie af te maken. Hij vertelde over de landmacht. En over zichzelf en de vrouwelijke soldaat ook over haarzelf. En ten slotte kregen we nog voedselpakketjes. Het was een gezellige middag

Door Shay en Roos

 

Lees meer »

Iris hield een spreekbeurt over uilen. Na de spreekbeurt trakteerde zij de klas op braakballen. De klas mocht deze in kleine groepjes uitpluizen.


Wat er allemaal niet te vinden was in zo’n braakbal, ongelooflijk!
De kinderen waren niet allemaal meteen enthousiast, maar toen zij zagen wat er allemaal in te vinden was, overwonnen zij al snel hun terughoudendheid. Het was een geweldige ervaring die de kinderen niet snel zullen vergeten!

058.jpg

060.jpg

067.jpg

081.jpg

Lees meer »

Donderdagavond is het carnavalsbal voor de groepen 5 t/m 8. Vrijdagmorgen is het optocht. U komt toch ook kijken?


Donderdagavond 4 februari:

Carnavalsbal voor de groepen 5 t/m 8 van 18.30 20.30u
De kinderen worden donderdagavond verkleed op school verwacht. Alle groepen verzamelen in hun eigen klaslokaal. Daarna gaan we gezellig carnaval vieren in een versierde speelzaal. Er wordt gedanst, gezongen, opgetreden, maar vooral veel feest gevierd.

Rond 20.30u gaan alle kinderen terug naar hun klas. Daar moeten ze door hun ouders opgehaald worden.

Vrijdagmorgen 5 februari

Alle kinderen komen verkleed naar school. De wagens moeten ’s morgens op de speelplaats geparkeerd worden bij het van tevoren aangegeven nummer.

De kinderen van groep 5 t/m 8 houden zich eerst bezig met gezellige activiteiten in de klas.
De groepen 1, 2 ,3 en 4 houden een heuse modeshow in de speelzaal.

Afspraken voor donderdagavond/vrijdagochtend:
Om er voor allemaal een gezellig feestje van te maken spreken we graag het volgende af:

Wat doen we wel:

-Plezier maken in gek uitgedoste kleding
- serpentines van papier
- confetti:
alleen buiten tijdens de optocht

- vrolijke bijpassende accessoires, die niet gemakkelijk kwijt raken

(hoedje, kroontje enz.)
- een goed humeur!
Wat doen we niet:
- stiften of ander materiaal om op kleding te schrijven/tekenen

- serpentines uit een spuitbus
- wapentuig in welke vorm dan ook - carnavalskleding met ongepaste/respectloze teksten erop

Optocht

Vanaf 10.00u: opstellen

Het is heel gezellig als er veel publiek aan de kant van de weg staat. Dus nodig iedereen uit. Bij terugkomst maken we gebruik van de Kiss and Ride zone. Daarom verzoeken wij u om deze autovrij te houden.

10.15u:
vertrek
optocht.
Hortensias
traat

Dahliastraat Azaleastraat Gladioolstraat Papaverstraat Dahliastraat Salviastraat Beethovenstraat Chopinstraat Wagnerstraat klein stukje Leharstraat Kalmanstraat klein stukje Ruyterstraat Trompstraat Evertsenstraat Rembrandtstraat Ruyterstraat Beethovenstraat verzamelen rond de kiss and ride zône.

Na de optocht gaan de kinderen terug naar hun klas.

12.00 u

Voor alle kinderen: begin van de vakantie.

Lees meer »

3+ groep

3+ groep

22 jan. 2016 16:31

De voorschoolse periode kan op tal van manieren ingevuld worden. Door peuter en kinderopvang maar ook door scholen blijkt steeds vaker.

 

Ook de Vlinderboom neemt een dergelijk initiatief voor kinderen 3+ en gaat 2 dagdelen de school openstellen voor deze leeftijdsgroep. Wij meldden dat al eerder tijdens onze informatieavond nieuwe leerlingen.

Heeft u een kind ( bijna )in deze leeftijd en heeft u belangstelling, laat het ons weten met een e-mail berichtje aan Dhr. van den Bosch.

Felixvandenbosch@vlinderboom.nl

Lees meer »

Opkikker

Opkikker

22 jan. 2016 16:28

Dinsdagmiddag werd bekend gemaakt hoeveel wij bij elkaar verzameld hebben voor Stichting Opkikker

Dit was maar liefst €250,60! Daar mogen we best trots op zijn!

Lees meer »

Als uw kind binnenkort voor het eerst naar de basisschool gaat, breekt er een spannende en nieuwe periode aan.

U bent van harte welkom om te komen luisteren en kijken op de informatieavond op dinsdag 12 januari 2016. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur.

Tijdens de open ochtend kunt u samen met uw kind een kijkje komen nemen. Vanaf 09.00 uur tot 12.00 uur, bent u dan van harte welkom.

Graag tot dan.

Team Vlinderboom

Lees meer »

Een verslag van Yanou en Tim uit groep 8

Groep 8 bij het Hanze

Vrijdag om 12:45 moesten we naar school om op tijd te zijn voor de bus. Na een kwartier kwamen we aan bij het Hanze college. We werden verwelkomt door meneer Jan die ons wat uitlegde over het Hanze. We werden gesplitst in zes groepen. Drie groepen gingen skelters maken, twee groepen maakten klokjes, en een groep legde een verwarming aan. Bij het skelter maken kregen de kinderen een instructieboekje over hoe ze de skelter moesten maken. Toen we op de helft waren, kwam er een meisje die ons een rondleiding gaf door het Hanze college . We kregen een sneetje peperkoek en een beker ranja als beloning. Daarna gingen we verder met het bouwen van de skelters .Toen de skelter af was gingen we naar het gymlokaal om een rondje te racen . Daarna gingen de kinderen die de skelters hadden gemaakt ze weer uit elkaar halen. We gingen terug met de bus en om 15.33 waren we bij school. Het was een zeer geslaagd uitje. Door Yanou en Tim.

 

Lees meer »

Een verslag gemaakt door Anouk en Nicole uit groep 8

Maandag ochtend 14 dec.

We gingen met de groep 6,7 en 8 schaatsen bij Dongenice. We gingen op de fiets naar de ijsbaan. Toen we aankwamen moesten we wachten om op de schaatsbaan te mogen. Even later mochten we de schaatsen aantrekken. Eerst nog even naar de veiligheidsregels luisteren. Daarna mochten we dus echt op de baan. Iedereen ging lekker vrij schaatsen , maar sommigen moesten nog even wennen aan het ijs. Na een 1uur moesten we van de baan af en gingen we weer naar school.

Het was super gezellig!

 

Lees meer »

Opkikker

Opkikker

10 dec. 2015 13:57

Stichting opkikker verzorgt een leuke dag voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Tijdens de kerstperiode willen wij ons inzetten voor deze stichting.

Dit doen we door het inzamelen van lege flessen. Het statiegeld wordt dan gedoneerd aan Stichting Opkikker.

Een informatiebrief is aan de kinderen mee naar huis gegeven.

 IMG_8153-1.jpg

Lees meer »

Vandaag bezochten de kleuters de biologische melkboerderij van de familie Dankers.

Dit binnen het thema van de kinderboekenweek "raar maar waar". De verwondering van alles rondom ons heen.

Na een rondleiding over de boerderij mochten de kleuters nog even knuffelen met de kleine kalfjes en met wat lekkers nog luisteren naar een mooi scheppingsverhaal.

We bedanken de Fam. Dankers voor hun gastvrijheid en de parochie voor het tot stand brengen van deze excursie.

Foto's op de fotopagina.

Lees meer »

Op 2 okt. gingen we met groep 8 naar het gemeentehuis voor het spel: democracity. Daar leerden we dingen over de democratie in een spelvorm.

We moesten groepjes vormen en iedereen kreeg een rol: voorzitter, woordvoerder, raadslid of secretaris. Als eerste hebben we namen, doelen en een slogan bedacht. Iedere politieke partij mocht 5 huisjes/gebouwen kiezen. Met die gebouwen gingen we de stad vormen. Bij de eerste ronde mochten we allemaal een gebouw neerzetten. Bij de 2e ronde moesten we eerst stemmen voordat er een huisje neergezet mocht worden. Waren de stemmen voor ja in de meerderheid dan mocht het pas worden geplaatst. Bij de 3e ronde werden er vragen gesteld zoals: waarom heb je voor die gekozen? Is het wel verstandig? En kost het niet teveel geld? Daardoor kwam het weleens voor dat zelfs niemand meer voor dat gebouw meer stemde. Dat was ook de laatste ronde. Op het einde mochten we ook nog vragen stellen aan een echt raadslid.

Tussendoor hebben we ook nog iets lekkers gegeten en gedronken. Alles bij elkaar was het een leerzame en gezellige ochtend geweest op het gemeentehuis.

Dit was ons bezoekje. Door Roos en Samantha van groep 8

12096364_794010960710339_447836279536678181_n.jpg

Lees meer »

Benieuwd hoe het nieuwe klaslokaal eruit ziet, op welk plekje uw kind zit? Gewoon even binnenlopen, kennismaken en even kijken. Dat kan.

Ook dit schooljaar hebben we twee data waarop u even kunt binnenlopen in de klas.

Donderdag 10 september

Dinsdag 22 september.

 

Daarnaast zullen ook de informatieavonden weer georganiseerd worden. U ontvangt dan groepsspecifieke informatie.

Maandag 14 september 19.30 uur groep 1-2

Maandag 14 september 20.30 uur groep 4

Dinsdag 15 september 19.30 uur groep 8

Dinsdag 15 september 20.30 uur groep 5

Donderdag 17 september 19.30 uur groep 7

Dinsdag 15 september 19.30 uur groep 6

De informatieavond van groep 3 heeft plaatsgevonden voor de zomervakantie.

 

We zien u graag tijdens het inloopkwartiertje en op de informatie avond.

Lees meer »

U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met 'De scholen zijn weer begonnen'. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn.

De scholen zijn weer begonnen is een van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland. Voor het schooljaar 2015-2016 gaat de actie op maandag 17 augustus van start en loopt in elke regio in de eerste week van het nieuwe schooljaar.

Wees alert

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeelnemers zien na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie 'De scholen zijn weer begonnen' maakt VVN u extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

Lees meer »

Een geweldig gezellige verjaardag van de juffen van groep 6.

De hele morgen zijn we verrast met prachtige optredens en 's middags zijn we gezellig naar het bos geweest. In de schaduw van de bomen werd volop gespeeld en hebben we wat gesnoept en gedronken. Een dag om niet te vergeten!’

Foto's >>>

Lees meer »

Spetterdag

Spetterdag

3 jul. 2015 11:35

Een tropische week lekker gekoeld afsluiten, dat deden de groepen 1,2, en 4 vanaf de pauze.

Lekker spelen met water, elkaar achterna zitten met een waterpistool, waterballonnen gooien of gewoon lekker buiten genieten.

Foto's>>>>

Lees meer »