Home » Onze School » Nieuws » Nieuwsarchief 2012-2013

Nieuwsarchief 2012-2013

Jun 2013

Op dinsdag 25 juni vierden juf Heidi en juf Marieke hun verjaardag in groep 5A met als thema “black and white party”.

Alles stond in het teken van zwart en wit. De kinderen kwamen verkleed op school en lieten op de catwalk zien hoe zwart/wit ze waren.
Na de modeshow en de fotoshoot mochten de  kinderen zelf spiesen rijgen met zwart/witte snoepjes.
Ook de spelletjes waren in hetzelfde thema. Een damtoernooi tegen de juffen en levende pionnen op een zwart/wit veld.
Het was een zeer geslaagde dag!

Foto's >>>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Feest in 5-6

Feest in 5-6

22 jun. 2013 01:12

Dinsdag 18 juni was het feest in groep 5-6. Juf Riet, meester Michel en juf Ingrid vierden hun verjaardag met de kinderen.


De ochtend werd gezellig gevuld met optredens, verzorgd door de kinderen, spelletjes en wat lekkers.
In de middag brachten de kinderen een bezoek aan het melkveebedrijf van de familie Bastiaansen in Oosteind.
Daar werden de kinderen heel gastvrij ontvangen en mochten ze een kijkje nemen in de stallen en de weide. Natuurlijk kregen ze antwoord op alle vragen die ze hadden en konden ze de dieren echt aanraken.
Ter afsluiting van het bezoek aan de boerderij was er een heerlijk stukje kaas en een koel bekertje limonade.
Terug op school werd de dag passend afgesloten en kon iedereen tevreden terugkijken op een heel geslaagde dag.

 

Foto's >>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Schooltuinlied

Schooltuinlied

20 jun. 2013 15:03

Weet u nog dat Bobbie van Ernst, Bobbie en de rest bij ons te gast was? Heeft u ook al de clip gezien die toen opgenomen is. Neem dan snel een kijkje

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Waterpret

Waterpret

18 jun. 2013 19:28

Het was vandaag tropisch warm. Tijd voor spelen met water.

De kleutergroepen en de groepen 3 en 4 mochten 's middags lekker op de speelplaats met water spelen.

Ook in groep 6 was het waterfeest, want meneer Jeroen vierde zijn verjaardag.

Foto's >>>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Kamp groep 8

Kamp groep 8

18 jun. 2013 16:28

Het zal u zeker niet ontgaan zijn, groep 8 is op kamp geweest. Isa en Eveline maakten hiervan een uitgebreid verslag en natuurlijk heel veel foto's om te bekijken.

                          Kampverslag (Isa Kuijpers 8a)

10 juni:

Het was maandagochtend half 10 toen we allemaal met de fiets op het schoolplein aankwamen. Iedereen had er heel veel zin in, dus iedereen was ook opgewonden. We zetten onze tassen op de grote kar en zetten onze fietsen netjes weg. Om 10 uur vertrokken we naar het Sparrenhof in Tilburg. We namen afscheid van onze ouders en fietsten weg. Eerst reden we nog 2 rondjes om de Vlinderboom en daarna sloegen we af en gingen naar Tilburg. Onderweg stopten we bij een manege. Groepje voor groepje mocht je op een paard gaan zitten. Sommige kinderen vonden het eerst heel eng maar daarna heel leuk. Eerst gingen we met het paard rustig stappen, maar daarna zei de vrouw die ons een klein lesje gaf dat we in draf moesten. Je moest heel recht gaan zitten en je moest ook het zadel samen met de teugels heel stevig vasthouden. Nadat iedereen paard had gereden gingen we naar buiten en gingen op het terras van de manege een broodje eten. Als je je broodje op had mocht je in de speeltuin spelen bij de manege. Toen iedereen z’n broodje op had, gingen we verder fietsen. We kregen eerst allemaal kauwgom. Uiteindelijk kwamen we aan bij het Sparrenhof. We gingen onze spullen op de kamer leggen en daarna mochten we in de hele grote speeltuin van het kamp spelen. De kamers waren verdeeld: de meisjes sliepen boven en de jongens beneden. Toen eenmaal iedereen zijn spullen had klaargezet en zijn luchtbed had opgepompt moesten we met zijn allen naar het praathuis. Het praathuis is een gebouw ook op het kamp en daar ga je eten en doe je bijna alle binnen-dingen. Eerst zongen we het kamplied van ons en daarna werd er een verhaaltje voorgelezen over de alleen-ziekte. Daarmee werd bedoeld dat je alles samen moest doen en niks alleen. Na de openingsviering mochten we weer in de speeltuin spelen. Op het kamp was ook een hele grote bel en als die bel 3 keer geluid werd betekende dat dat we moesten verzamelen op de plek van de grote bel. Toen we een halfuurtje in de speeltuin hadden gespeeld luidden de bel 3 keer. We gingen levend bingo doen. Dus als de juf bijvoorbeeld nummer 37 zei dan ging je op je lijst kijken en dan was nummer 37 bijvoorbeeld labello en moest je dat heel snel gaan halen. Na de bingo hadden we heel veel vrije tijd. Toen de avond begon kwamen er twee jongens: Teun en Jesse en zij gingen met ons muziek maken. Om 12 uur ‘s nachts zeiden de juffrouws dat we leven stratego in het bos gingen doen, maar het bleek dat we gewoon een spooktocht gingen lopen! Na de spooktocht kwamen alle spoken nog zonder maskers naar het praathuis en daarna naar bed.

11 juni:

Dinsdagochtend werden we wakker gemaakt door hele harde muziek en we moesten in onze pyjama naar buiten voor ochtendgymnastiek dat werd gegeven door Rick en zijn vriendin. Na de gymnastiek moesten we ons aankleden en gingen we ontbijten in het praathuis. Je hebt op kamp ook corvee dus er was een groepje die alles na het ontbijt moest afwassen. ‘s Middags gingen we in het bos levend stratego doen. Dat was heel leuk. Het was rood tegen geel en rood had alle twee de keren gewonnen. Nadat we levend stratego in het bos hadden gedaan gingen we op het kamp een 6-kamp doen. Dat was heel gezellig maar wel moeilijke spellen zoals blind voetbal en lakenvolleybal. Na de 6-kamp gingen we avondeten en dit keer was het Nasi met een heel lekker toetje en de eerste avond was het friet met ook een lekker chocoladetoetje. Na het avondeten mochten we onze mooiste feestkleren aandoen en gingen weer naar het Praathuis. Eenmaal aangekomen bij het Praathuis gingen we met de hele groep “Ik hou van de Goudkust” spelen. Dat is hetzelfde als “Ik hou van Holland”, maar dan met de Goudkust. Het waren wel dezelfde spelletjes.

Nadat we “Ik hou van de Goudkust” hadden gedaan, gingen we nog een disco doen. Na de disco moesten we naar bed en de tweede nacht dus die nacht sliep bijna iedereen heel vast.

12 juni:

Woensdagochtend deden we het rustig aan. We gingen ons aankleden, onze spullen inpakken en daarna onze tassen weer op de kar zetten. Nadat iedereen dat had gedaan, gingen we buiten ontbijten. Na het ontbijt mochten we nog heel even in de speeltuin spelen en daarna vertrokken we op onze fiets weer naar Dongen.

 

Het kamp was in 1 woord: fantastisch!

 

Groep 8 op schoolkamp

Op  maandag 10 juni was het dan eindelijk zo ver we gingen op kamp.
We hadden hier al het hele jaar naar uitgekeken.
Om 10 uur vertrokken we met de fiets naar ’t Sparrenhof, maar we maakten een tussenstop onderweg bij een manege. Daar hadden we paard gereden en daarna gingen we lunchen bij de manege en hebben we daar nog in de speeltuin gespeeld.
Daarna duurde het niet lang meer.

Dag 1:
We waren eindelijk aangekomen. We moesten eerst onze spullen, dus luchtbedden tassen enz.….. klaarzetten. Daarna hadden eventjes vrije tijd en kregen we het reglement te horen.
We hebben ook de 1ste dag vossenjacht gedaan. Dat was erg grappig!!
We hadden ook heel lekker eten gekregen.  Het waren Frietjes!!!

Toen gingen we muziekspelletjes spelen. Er kwamen twee jongens: Teun en Jesse. We hadden het heel leuk en op het einde moest iedereen het liedje van zijn groepje zingen. We waren erg zenuwachtig. Het was dus niet erg goed gegaan, maar we zijn er wel achtergekomen dat juf Roxanne erg goed kan hooghouden!

En toen die avond om 11 uur gingen we ‘levend stratego’ spelen. Eerst kwamen we daar op een lege plek, daar stond Emy.  Zij ging het spel uitleggen. Ons groepje mocht als laatste het bos in. Juf Tonny, Coert en Martin liepen met ons mee. Op den duur moesten we een klein bosje in. Coert liep voorop en daarna Karin. Karin was Coert de hele tijd kwijt en toen liet ie ons schrikken, dat was erg grappig. Toen we het kleine bosje uit waren, zagen we in een keer een heks. Het bleek spooktocht te zijn.
De spooktocht was niet super eng. Je schrok meer.
Toen moesten we terug naar het kamp. Dat was jammer. Toen moesten we gaan slapen. Dat hebben we bijna niet gedaan.

Dag 2:
We werden heel vroeg wakker gemaakt en kregen twee minuten de tijd om ons om te kleden. Toen moesten ochtendgymnastiek doen. Het was niet echt bepaald leuk. We waren erg moe. Toen gingen we ontbijten en kregen we nog wat vrije tijd. Daarna kregen we uitleg van het ‘echte levende stratego’ dat was super leuk en een paar van de vlaggen waren snel en de andere waren goed in verstoppen. Kenan was een van de snelle en Britt had zich in een boom verstopt.

Daarna gingen we zeskamp spelen. Daar zat een spelletje tussen, het heette blind-voetbal, daar moest je bekertjes rond je ogen zien, zodat je maar naar een punt kon kijken. Ik ben een paar keer tegen iemand aangebotst, en er was ook een spelletje dat lakenvolleybal gespeeld. Dat was erg grappig :P.

Toen hadden we met veel juffen en meesters Slagbal gespeeld. Het was erg grappig, zeker juf Marianne. Ze was er erg goed in.

Toen in de avond gingen we eerst nasi eten. Daar was niet iedereen fan van.

Daarna gingen we “Ik hou van de Goudkust” spelen, dat is eigenlijk het zelfde als “Ik hou van Holland” maar dan Goudkust dat was erg grappig. Op het einde kregen we de winnaar te horen en het was: ROOD WIT BLAUW
Daarna hadden we nog een disco tot ongeveer 1 uur, half 2. Dat was erg gezellig en op het einde kregen we nog wat hapjes.

Dag 3:
Het was de laatste dag. Iedereen vond het jammer dat we weer naar huis moesten. We hadden eerst nog de prijsuitreiking. De Golden Ducks hadden gewonnen met een enorme voorsprong. Toen fietsten we weer naar huis en toen we weer terugkwamen, stond iedereen ons op te wachten. Dat was een super gevoel. Het was echt een top kamp

Van Eveline

 

Foto's >>>>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Vrijdag was de laatste stagedag van juffrouw Fleur in groep 3

De leerlingen mochten een bouwwerk maken met sateprikkers en marshmallows.

Vandaag was mijn laatste stagedag in groep 3. Ik heb de leerlingen een bouwwerk laten maken met satéprikkers en marshmallows. Het ging erom dat het kon blijven staan en dat ze een soort toren maakten. De constructie moest dus de lucht in gaan.  Het was een enorm succes. De kinderen werkten in tweetallen goed samen en vonden het erg leuk. Aan het einde van de les hebben ze ieder 10 marshmallows in een zakje meegekregen om lekker thuis op te eten.

Foto's >>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Zoals u wellicht al opgevallen is, spelen de kleuters momenteel niet op hun eigen speelplaats. Dit ivm de signalering van de eikenprocessierups.

In de media heeft u wellicht ook al meegekregen dat deze rups landelijk weer gesignaleerd is. Voorlopig zullen de kleuters de andere ingang blijven gebruiken en op de speelplaats van de groepen 3,4 en 5 gaan spelen.

Onderstaande informatie komt van de Gemeente Dongen

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Dat zowel de leerlingen als het team zich goed vermaken blijkt wel uit onderstaande foto!

 

gouden kampstaf met twee jonge goden

Knipogen

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

De groepen 7 zijn maandag 10 juni naar de Biesbosch geweest. Mike en Amber maakten hiervan een verslag.

                            De Biesbosch !

 

We  gingen met 7b en 7a naar de Biesbosch.We hadden echt hele leuke activiteiten. En we gingen over water met een ......

 

We waren op school, de groepen voor in de auto waren al gemaakt. Ik zat bij Alice, Mike en Erwin in de auto, het was super gezellig. Daarna zaten we in een zaal en kregen we een inleiding over de Biesbosch. We moesten reddingsvesten aan want we gingen op de boot. Het was echt vroeg, dus zo’n meneer zei: “Je moet goed opletten want mischien zie je bevers”. Maar we zagen geen bevers, maar wel mooie watervogels. We stapten uit en we gingen fruit eten. We moesten opsplitsen in twee groepen en toen moesten we gaan lopen, we gingen overal naar toe.

We zagen wormen in een soort cocon. En we weten hoe je een brandnetel kunt aanraken zonder dat die je prikt, je moet van onder aan de steel pakken en naar boven trekken. We gingen ook lunchen en tijdens de lunch ging iedereen van de berg af rollen. Daarna gingen we een waterproject doen. Wij (Roy, Mike, Erwin, Lucas en ik) hadden 2 zoetwatermossels gevangen en 3 watermijten en 1ik weet niet meer hoe die heet maar het was een heel snel beestje en een stuk of 15 slakken en een dode garnaal, dat was echt heel gezellig. We gingen ook roeien, wij waren één van de snelste groep. Toen moesten we weer op de boot terug naar het centrum.

We hadden nog 10 minuten over en in die 10 minuten mochten we in de speeltuin spelen.

 

Toen hadden we iedereen nog bedankt en we reden naar school en iedereen mocht naar huis. Het was echt een super leuke dag! Ik zou er nog een keer naar toe willen gaan. Het was echt super leuk!! Doei doei tot de volgende keer, de gidsen waren Louis en Marion.

 

Amber Smulders

 

                                                           De Biesbosch

Gisteren waren we met school naar De Biesbosch geweest. Met heel groep 7, het was heel gezellig.

 

Eerst reden we naar De Biesbosch. Ik zat bij Erwin, Amber en Alice in de auto. Het was heel gezellig in de auto, we hadden heel veel lol en de vader van Erwin ook. Toen we bij De Biesbosch waren kregen we eerst uitleg over wat we moesten doen. Daarna kregen we een reddingsvest om en gingen we op de boot. Daar hebben we ook heel veel lol gemaakt. Het was een mooi uitzicht en de bossen waar ook heel mooi om naar te kijken. We hadden ook een soort speurtocht we moesten vogels zoeken. Gelukkig had Erwin een verrekijker bij zich, dan kon ik kijken of ik een vogel zag. Daarna gingen we iets eten. Na het eten gingen we naar planten zoeken. Er waren twee vieze planten
één met spuug en met wormen, echt vies. De mevrouw pakte de spuugbeesten ze waren heel klein. Ze maakte ook de wormenplant open, best mooi om te zien. Daarna gingen we weer even rustig eten. We gingen weer terug naar de boot daar hebben we ons brood op. Toen ik het op had ging ik van de berg afrollen heel leuk. Na het eten gingen we op zoek naar waterdiertjes en waterplanten. We hadden heel veel slakken. Na de beesten en planten zoeken gingen we roeien. Dat roeien was best lastig maar Roy begon het te snappen dus hij deed het in zijn eentje, we waren er best snel.

We gingen weer terug met de boot. We mochten nog heel even in de speeltuin spelen. De ouders waren er, we reden terug naar school toen meteen naar huis. Bedankt voor de leuke dag school!

 

Mike van der Horst 7b

 BEKIJK DE FOTO'S >>>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Dinsdag 11 juni zijn de kleuters een wandeling gaan maken door de wijk.

Het was niet zomaar een wandeling, maar een verkeersles. Ook als voetganger neem je deel aan het verkeer en is het goed om te weten wat de afspraken zijn. We hebben besproken dat verkeersborden die regels vertellen. Aan de vorm van het bord kan je zien of je er iets niet mag of dat je ergens voor gewaarschuwd wordt. Ook het oversteken is natuurlijk uitvoerig besproken, eerst kijk je links, dan rechts en dan weer links en in sommige situaties is het zelfs verstandig om even achter je te kijken!

Het lekkere weer nodigde natuurlijk uit tot picknick, dus de fruitspullen zijn meegegaan en we hebben nog even lekker in de speeltuin gespeeld.

 

Foto's >>>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Al enige tijd lezen de kinderen van groep 3 samen met de leerlingen van groep 8. De kinderen hebben hiervan verslag gemaakt.

Foto's >>>>

 

 

 

Lezen met groep 3

 

Ik lees samen met Daan.

Om de twee dagen lezen we wel een boek uit.

Op het begin zei Daan: 1    inplaats van een .

Maar nou zegt hij dat niet meer.

Daan is heel goed vooruit gegaan, merk ik. Hij leest snel en goed.

Ik vind het wel erg leuk.

En Daan vindt het ook leuk, zei hij tegen mij.

Als we een boek uitlezen moeten we verder gaan met “snel en vlot”.

En Daan kiest altijd een moeilijk boek uit en toch kan hij het lezen.

 

Door Kenan

 

 

Op: dinsdag, woensdag en donderdag moeten we om half 9 gaan lezen met de kinderen van groep 3. Ik heb Thijs en Fedor de 1ste keer waren ze nog wel een beetje verlegen toen hoefde ik nog niet zo heel streng te zijn, maar nu zijn ze drukker geworden. Ze vinden meelezen met elkaar moeilijk dat komt waarschijnlijk ook wel doordat er zo veel kinderen zijn. Maar eerst wilde ze alle 2 als eerst lezen maar nu willen ze juist niet als eerst beginnen dat is ook wel begrijpelijk ze vinden niveau 3 ook moeilijker ze zijn waarschijnlijk bang dat ze fouten maken. Maar ze zeggen altijd toch: van fouten kun je leren. Ze zeiden ook altijd eerst

 

Van: Eveline

 

 

Sinds een paar weken lezen we met groep drie.

Het is leuk. Ik lees met Menga.

Ze kan al best goed lezen en ik vind het zelf ook leuk.

Soms moet zij een stukje lezen, soms ik.

Je hebt twee boeken. Er is er een om woordjes te lezen en een om veilig te leren lezen.

Je moet meestal 10 min lezen, maar meestal is dat langer. Je hebt een groep die bij juffr. Tonny leest en sommige bij Juffr. Leonie. Ik lees bij juffr. Leonie in de klas.

Soms is juffr. leonie en soms is Juffr. Marieke er. Je leest op dinsdag, woensdag en donderdag.

Ik vind het heel leuk en blijf er plezier in hebben.

Van : Jenny Gr.8a

 

 

 

Elke dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend gaan we met de kinderen van groep 3 lezen. Elk kind uit groep 8 krijgt iemand uit groep 3 die hij of zij moet helpen met beter leren lezen. We lezen ongeveer een kwartiertje. De ene helft uit groep 8 gaat naar groep 3 om met de kinderen te lezen en de andere helft blijft in de klas met de kinderen lezen. We krijgen ook te horen wanneer de kinderen uit groep 3  een hoger leesniveau hebben gekregen. Het is voor ons ook leerzaam, want we leren hoe we kinderen iets kunnen leren en we leren ook weer de leesregels extra. Het is soms ook wel moeilijk om iets duidelijk te maken aan de kinderen, maar het is ook wel heel leuk en het is een goede en leerzame tijdbesteding ook voor de kinderen uit groep 3, want het is heel goed om elke dag een kwartiertje te lezen. Het is echt heel gezellig maar ook vermoeiend, want dan staat er bijvoorbeeld ‘n en dan spreken ze het uit als 1 of andersom.  

Het is wel fijn als je hoort dat de kinderen vooruit zijn gegaan met lezen.

 

Isa gr. 8a

 

Lezen met groep 8

Geschreven door kinderen van groep 3:

 

-      Ik vind het lezen leuk en de boeken ook, ik vind het ook leuk om met groep 8 te lezen.

-      Ik vind het leuk als Myrthe en ik samen mogen lezen, dan maken we bijna geen foutjes, en het klinkt mooi als een orkest en we zitten al in boekje 5-8

-      Ik vind lezen met groep 8 gezellig en leuk

-      Ik vind lezen met groep 8 best leuk.

-       Het lezen met groep 3:

 

 

 

 Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Ook dit jaar liepen weer veel kinderen van school mee met de Avond 4 daagse.

We kijken terug op gezellige en gelukkig ook droge avonden. We bedanken Esther voor alle organisatie die hierbij komt kijken.

 

Foto's >>>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Eindelijk! Na heel erg lang wachten, kwam vorige week eindelijk post van de Kangoeroewedstrijd. In de doos zaten de certificaten voor alle leerlingen die meegedaan hebben met deze wiskundewedstijd.

Op deze certificaten stond de naam van de deelnemer in kunstige letters geschreven én het aantal behaalde punten.

Voor alle leerlingen was er een Super Floppy Cube. Een aardigheidje wat een beetje weg heeft van de bekende Rubik’s Kubus uit de jaren ’70.

Tevens was er voor alle deelnemers een kortingsbon voor het Museum Boerhaave in Leiden.

Meneer Robert maakte wat leuke foto’s waarop de tevreden leerlingen te zien zijn. Helaas was niet iedereen op het juiste tijdstip aanwezig om de prijzen in ontvangst te nemen, vandaar de foto niet compleet is.

Namens alle juffen, meesters en de leerlingen die (nog) niet mee gedaan hebben aan deze leuke uitdagende wedstrijd: allemaal van harte gefeliciteerd en wie weet wel weer tot volgend jaar!

 

Foto's >>>Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »
May 2013

In het kader van de herdenking van de Tweede Wereldoorlog heeft groep 8 afgelopen dinsdag 14 mei een bezoek gebracht aan de bevrijdingskapel en het herdenkingsmonument in Park Vredeoord en het kerkhof aan de Bolkensteeg.


 

Gemeentegids Daniël gaf uitleg en vertelde boeiend over deze plekken.
De kinderen gaven aan het heel interessant, indrukwekkend en leerzaam.

 

Foto's >>>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Voor de tweede keer is er in Dongen onder alle basisscholen een verhaalschrijfwedstrijd uitgeschreven. Dit betekende dat alle leerlingen van groep 7 en 8 een verhaal mochten schrijven van max. 3 “A-4tjes” Het beste verhaal van de school ging door naar de finale-avond van 23 Mei. Op deze avond mocht Manon Pijnenburg uit gr 8A de eer van onze school gaan verdedigen.

In totaal waren er acht scholen vanuit heel de gemeente die een finalist gestuurd hadden naar de H.Hart school.

Iedere finalist mocht een stukje van haar eigen verhaal voorlezen.

De avond werd tussendoor opgevrolijkt door muziekstudenten van het Kunstpodium.

Gerard Jansen was de gastheer die de avond aan elkaar praatte.

 

De verhalen werden beoordeeld door een serieuze jury van vakmensen

( een redactielid van “weekblad van Dongen”, een professionele tekstschrijfster en een dichter )

De dichter maakte dan ook op het einde van de avond de winnaar bekend.

 

De 1e prijs ging naar Dora van der Pluijm van b.s. de biezenkring. Maar “onze” Manon had samen met de andere finalisten wel laten zien dat ze een goed verhaal in elkaar kon zetten.

“Heel goed geschreven, uitdagend, een spannend en gedurfd verhaal. Thrillerachtig, goede dialogen “. Dit waren een paar van de complimenten die Manon van de jury meekreeg.

 

Wij zijn trots op Manon dat ze de Vlinderboom zo goed vertegenwoordigd heeft en  Manon zegt een hele leuke avond te hebben gehad.

Dus iedereen die volgend jaar weer de kans heeft; DOE MEE!!

 

Een( trotse) toeschouwer

 Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Schooltuin

Schooltuin

22 mei 2013 12:41

De kinderen van groep 6 zijn alweer enkele weken in de weer met hun eigen schooltuintje. Iedere woensdagochtend gaan de tuinmannen en tuinvrouwen op de fiets richting dhr. Van Beek, die de grond al jaren beschikbaar stelt voor dit mooie initiatief.

De kinderen planten elke week iets nieuws in hun tuintje. Zo zijn er o.a. al peultjes, tuinbonen en uien gepland. Op de maandagavond mogen de leerlingen met hun ouders hun stukje grond gaan bijhouden. Alle kinderen zijn enorm enthousiast en kunnen niet wachten tot alles gaat groeien en bloeien!  

Foto's >>>>Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Overblijven

Overblijven

19 mei 2013 19:05

Het overblijfsysteem is veranderd. Alle veranderingen kosten wat tijd om aan te wennen. Wilt u nog eens doorlezen hoe het allemaal werkt.

Neem dan even een kijkje hier.

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

In groep 8 verzorgde onze studente Fleur een interessant proefje. Benieuwd?

Beste ouders/leerlingen,

Ik ben Fleur. Jullie kennen mij misschien wel. Ik ben een student van de pabo op Avans Hogeschool Breda. Op de Vlinderboom loop ik stage in verschillende groepen.
De leerlingen van groep 8 hebben met mij een natuurkunde proefje gedaan. Ze moesten zelf een raket maken in groepjes. Uit ieder groepje mocht één leerling de raket afsteken. Hieronder zijn drie proefjes van de leerlingen te zien.

Filmpjes……

 

 

Wil je dit proefje thuis ook doen? Zorg dan voor de volgende benodigdheden en voer de stappen uit.

Benodigdheden:

-        Veiligheidsbril

-        2 flesjes van een halve liter

-        Één CD

-        Tape

-        Schaar

-        Trechter

-        Een stukje wc-papier

-        Één bekertje azijn

-        Één eetlepel zuiveringszout

-        Kurk

 

Stap 1

Knip bij één van de twee flesjes de helft eraf.

Stap 2

Maak het ‘halve flesje’ met tape vast aan de onderkant van het andere flesje.

 

 

Stap 3

Knip de CD in drie gelijke stukken.

Stap 4

Maak deze met tape vast aan de kant van het hele flesje.  

 

 

Stap 5

Vul één bekertje met azijn en giet dit met de trechter in de onderkant van de raket.

Stap 6

Pak één eetlepel zuiveringszout en doe dit op het stukje wc-papier.

Stap 7

Doe je veiligheidsbril op.
Stop het stukje wc-papier met zuiveringszout in de fles. Zorg dat dit nog niet in aanraking komt met het azijn! (Anders mislukt het proefje.) Doe de kurk erop en zet de fles neer. Doe snel een paar stappen achteruit, de raket schiet al snel de lucht in.

 

Hoe komt dit?

Het zuiveringszout en azijn vormt samen CO² gas. CO² gas is koolzuur, hetzelfde als prik in je cola. Dit CO² gas geeft zoveel druk in de fles dat de kurk er af schiet. Al het gas komt uit de fles, waardoor de raket omhoog schiet.

Kom het me vertellen, als het gelukt is! Succes!

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Update Foto's! Poëziefestival gr. 7-8 Op dinsdag 23 april hebben onze leerlingen van groep 7-8 hun literatuur project afgesloten met een poëziefestival in ’t Schouw. Deze gezamenlijk slotactiviteit is de afronding van het Kunstmenu van dit schooljaar. Daarbinnen hebben alle kinderen van onze school zich verdiept in het onderdeel literatuur. Lees het verslag van Ryan, Zoë en Britt

poëziefestival

Toen alle scholen er waren kreeg je een workshop. Je had zang, tattoo, dans, ritme en graffiti. In het begin was het een beetje rommelig, maar dat ging later weer goed. Ik moest zelf tattoo doen, ik vond het een beetje jammer dat het schmink was, want ik dacht dat het van dat spul was wat twee weken blijft zitten. Na de workshops gingen alle kinderen kijken bij de collages van andere scholen en daarna had je nog optredens van BS. de Vlinderboom. Die waren echt geweldig. Een groepje ging zingen en het andere groepje ging rappen. Er was ook een groepje die wilde eigenlijk een filmpje laten zien, alleen dat lukte niet want het was een USB die er niet in paste dat vond ik jammer. Er waren ook nog kinderen van de Cambreur college gekomen die iets gewonnen hadden met hun gedicht en ze mochten hem ook voorlezen. Daarna mocht je zelf een gedicht maken. Dat was echt grappig bij sommige.

Ryan de Man groep 8a

poëziefestival

 ‘s Middags op school vertrokken we naar het Schouw voor het poëziefestival.We moesten eerst een workshop doen en daar kon je kiezen uit: tattoo, zang,ritme of beeldend. Daarvoor kregen we eerst nog een lolly en wat te drinken. Aan het begin moesten we even wachten, maar toen het op gang kwam ging het vlug, want er was een mooie tentoonstelling en bijna op het einde gingen er een paar van onze kinderen optreden. Daarna kwam de stadsdichter van Oosterhout en ging voor ons gedichten voorlezen.

van : Britt groep :8a  

 

poëziefestival !

Toen alle scholen gearriveerd waren begonnen we met de workshops.

De workshops waren: tattoo, ritme, graffiti, zingen en dansen. Toen je workshop voorbij was, mocht je gaan kijken bij de rest van alle werkjes van alle andere scholen en je kreeg een boekje om je eigen gedicht te maken. Als de rest van de andere groep klaar was, gingen we beginnen met de optredens van het poëziefestival en dat waren grappig genoeg alleen kinderen van de Vlinderboom. Toen waren de optredens van de groepjes klaar. De stadsdichter van Oosterhout kwam langs en vertelde een kleuterboekje die hij geschreven had. Iedereen vond dat natuurlijk saai, maar toen stak hij het in een nieuw jasje en dat was de taal die wij pubers graag gebruiken zoals : chil, swag enz.. Toen de dichter klaar was met zijn verhaaltjes was het tijd en alle scholen fietsten weer terug naar school.

 

Zoë groep 8a

 

Foto's >>>>

 

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

UPDATE foto's! Wij deden ook mee aan de koningsspelen. Tim en Samantha uit groep 5/6 maakten hiervan een verslag.

De koningsspelen

Vrijdag 26 april was het de koningsspelen. ‘s Morgens hadden we spelletjes en ‘s middags hadden we techniek.’s Morgens begonnen we met het koningsontbijt.Daarna gingen we de spelletjes doen.Het eerste was dat je met een sinaasappel op een lepel een parkoer af moest leggen.Het tweede spel was ook een parkoer met een zandzakje op je hoofd. Daarna het volgende spelletje stoelendans.Het laatste spelletje van de eerste ronde daar moest iemand achter een bord gaan staan en die werd nat gegooid met sponzen.Toen was het pauze.daarna was de tweede ronde.Het eerste spel van de tweede ronde er lag een vlag van Nederland op de grond .Je had twee ringen die moest je op de vlag gooien.En je moest een dicht geplakte bril op.Het volgende was een soort moordenaartje.Daarna was limbo! Daarna moesten we met sponzen naar de over kant wij noemen dat de sponzen loop! Wie na vijf minuten het meeste water in de bak had zitten had gewonnen. En dat was de ochtend.’s Middags begonnen we met nummer 1. Dat was bellen in bellen blazen.Nummer  2 was met mes en een vork in een bel prikken.Nummer 3 was glitters makken met olie en wasmiddel.Nummer 4 was iets met een speedboot.Nummer 5 was iets dat helemaal niet lukte.Je moest een punaise laten drijven.Dat was niemand gelukt.Nummer 6 we lieten water via een touw in een glas lopen.Nummer 7 je mocht met je vinger in een glas met water en kruiden dat was heel vies en het plakte ook nog!!!Nummer 8 dat was met een beetje afwasmiddel op je vinger en die in een diep bord met water en peper.De peper kwam naar je vinger toe!! We vonden het heel leuk we hebben er van genoten! Wat leuk dat de koning dit heeft georganiseerd. Echt tof.  Van Tim en Samantha. 

 

Foto's >>>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »
Apr 2013

Na de theorie was het nu tijd voor de praktijk. De leerlingen mochten op de fiets laten zien hoe het moet in het verkeer. Gefeliciteerd allemaal met het behalen van jullie verkeersdiploma!

Het Verkeersexamen bestaat 81 jaar en dat betekent dat VVN in haar bestaan ruim 15 miljoen diploma's heeft uitgereikt. Met het Verkeersexamen stimuleert VVN goed verkeersonderwijs, zowel theoretisch als praktisch. Het praktische gedeelte dat scholen vanaf medio maart t/m juni uitvoeren is gericht op de zelfstandige mobiliteit van de kinderen. Met het oog op de toenemende verkeersdrukte is dit harder nodig dan ooit! Zelfstandig ergens naar toe gaan, is alleen mogelijk als dat veilig kan. Ideaal is wanneer verkeersles op school en verkeersopvoeding thuis hand in hand gaan.

(bron: veilig verkeer nederland)

 

Foto's >>>>

 

 

 

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Sportdag

Sportdag

17 apr. 2013 19:48

Ook dit jaar organiseert de gemeente Dongen in samenwerking met de cominatiefunctionarissen een sportdag voor een groot aantal basisscholen. De Vlinderboom doet mee op maandag 22 april.

Alle leerlingen worden maandag tussen 8.30 en 8.45 uur verwacht op de sportaccomedatie van Atledo. Daarna vind om 9.00 uur de gezamenlijke opening plaats.

De leerlingen van de groep 1 t/m 4 hebben hun sport en speldag op de velden van de hockeyclub Liberty

De leerlingen van de groep 5 t/m 8 hebben hun sport en speldag op het Atledo terrein.

Om 14.10 uur vind de gezamenlijke afsluiting plaats waarna om 14.30 uur de sportdag afgesloten worden en de kinderen opgehaald kunnen worden.

 

Kom in sportkleding, neem een lunchpakket met drinken mee en iets lekkers voor tussendoor.

Wij wensen iedereen veel plezier en succes!

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Woensdag 10 april kregen de kinderen voor het laatst les van Meneer Michel. Natuurlijk lieten we hem niet zomaar gaan.

De kinderen hadden samen stiekem het lied 'favoriete meester' geoefend. Om 12.00 uur werd meneer Michel in de klas overvallen door de leerlingen en een groot aantal ouders. De ouderraad had namens alle ouders nog een klein presentje en een mooie kaart van alle kinderen maakte het plaatje compleet. We willen meneer Michel bedanken voor alles.

 

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Panama

Panama

10 apr. 2013 11:16

De kleuters maken de komende weken kennis met kleine beer en kleine tijger en de kist die naar bananen ruikt. Samen met de kleuters gaan we op reis, naar het land van hun dromen.

In Panama," zei hij, "is alles veel mooier. Panama ruikt van onder tot boven naar bananen. Panama is het land van onze dromen, Tijger. Wij moeten meteen morgen naar Panama, vind je ook niet, Tijger?"
"Meteen morgen,’ zei de kleine tijger, "want we hoeven nergens bang voor te zijn, hè beer? Maar mijn kleine tijgereend moet ook mee."

Kleine beer en kleine tijger zijn dikke vrienden. Samen gaan ze op zoek naar het land van hun dromen: Panama. Na een hele rondreis ontdekken ze dat het paradijs veel dichterbij ligt dan verwacht!

Alle leerlingen van school maken dit schooljaar kennis met literatuur in het kader van cultuureducatie. Onze kleuters doen dat door middel van een speelkleed en het prentenboek "O, wat mooi is Panama" van de auteur en illustrator Janosch

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Kamp Vught

Kamp Vught

8 apr. 2013 19:07

Groep 8a en 8b zijn op donderdag 4 April naar het nationaal monument Kamp Vught geweest. Lees het verslag van Meggy, Manon en Isa over deze indrukwekkende excursie en bekijk ook de foto's.

 

Kamp Vught (Door Manon)

Na het binnengedeelte gingen we naar buiten op weg naar de fusilladeplaats.

Eerst moesten we door een bos om bij de fusilladeplaats te komen.

Het was een mooi bos dat geen angst uitstraalde.

Na 10 min. lopen kwamen we aan bij een grote poort die een beetje verroest was.

Achter de poort lag een lang stenen pad met aan het einde een witte, van stenen muur waar namen op stonden van mensen die daar dood geschoten waren.

Wij hadden de grote pech dat ze op dat moment met rioleringwerkzaamheden bezig waren.

Daar door stonk het er meer dan normaal.

Er waren overledenen uit Oisterwijk, Rotterdam enz.

Gelukkig stonden er geen namen uit Dongen op.

Na het bekijken van de namen gingen we op een groepsfoto

die ook op de website te vinden zal zijn.

Toen de groepsfoto gelukt was liepen we terug naar het kamp.

Onderweg dat we naar het kamp liepen raakten we de weg kwijt.

Uiteindelijk zijn we er wel uitgekomen en

zijn we veilig aan gekomen op Kamp Vught.

In de kantine hebben groep 8a en 8b samen met de ouders

een lekkere lunch gegeten.

 ---

Kamp Vught (Door Meggy)

Kamp Vught is een kamp waar vroeger joodse mensen heen moesten .

De Duitsers met de leider Adolf Hitler waren het niet met de joodse mensen eens .

Volgens hem moest iedereen die anders was weg uit het land en naar een kamp.

Hij vertelde dat het voor speciale mensen was en dat die daar goed verzorgd werden , dus niet.

Ook politieke mensen,verzetsmensen, emigranten, homoseksuele moesten daar ook naartoe.

We kwamen om half 9 de klas binnen. Eerst kregen we een beetje uitleg .En juffrouw Roxanne had een PowerPoint gemaakt met regels.

Juffrouw Tonny had groepjes gemaakt en toen gingen we met die groepjes in de auto op weg naar Kamp Vught! Op de heenweg stonden we in de file. Maar we kwamen er wel op tijd aan. Onze gids heette Petra. Eerst gingen we door een soort gangetje naar de eetzaal . Daar kregen we nog meer uitleg en liet Petra een katoenen poppetje zien.

Het bleek dus dat iemand die joods was en die naar dat kamp moest, dat poppetje had gemaakt. Daarna gingen we naar de slaapbarak, daar stonden allemaal vieze stapelbedden.

En als iemand moest plassen of poepen of overgeven, dan kwam dat er gewoon doorheen.

Dus als je ergens moest slapen kon je beter bovenin  liggen.

Daarna gingen we naar een crematorium, een soort huisje buiten waar een oven was om dode mensen te verbranden.
Dat was zo’n beetje Kamp Vught.

En het eindigde met gezellig eten in de kantine samen met groep 8a en 8b

Dat was een leuk einde van Kamp Vught!

Het was heel indrukwekkend en leerzaam. 

En we willen alle ouders die gereden hebben hiervoor hartelijk bedanken.

 

Kamp Vught (door Isa)

Om half 9 kwamen we de klas binnen,we hadden onze jassen nog aan want de juffrouw moest alleen de regels nog vertellen en daarna konden we meteen vertrekken. De juffrouw had ons in groepjes verdeeld omdat we met de auto gingen en we pasten natuurlijk niet allemaal in een auto. Na drie kwartier rijden kwamen we eindelijk in Vught aan. Natuurlijk moesten we nog wel naar het kamp rijden maar dat was niet zover. Naast kamp Vught staat ook een gevangenis en daar weer naast een militairterrein. Wat ook wel grappig was was dat er de hele tijd militairen voorbij liepen,net alsof het bij het kamp hoorde. Toen we de auto waren uitgestapt mochten we naar binnen. We gingen in de kantine van het kamp zitten. Natuurlijk niet de kantine van vroeger maar de kantine van het museum van kamp Vught. In de kantine moesten we wachten op onze rondleidster en eventueel op de andere auto’s als die nog niet bij het kamp waren aangekomen. Toen eenmaal de rondleidster er was, moesten we met haar meelopen naar buiten. Buiten was het erg mooi, want er waren van die palen met prikkeldraad ertussen en twee wachttorens net als vroeger. Ook was er een maquette van het kamp. Zo kun je precies zien hoe het kamp er in de oorlog uitzag. De rondleidster nam ons mee naar de eetzaal van de barak,dat is dus de eetzaal waar de gevangenen vroeger in het kamp moesten eten. Er stonden allemaal van die houten campingbankjes en daar moesten we op gaan zitten. De vrouw had ook een tas bij zich en uit die tas haalde ze een popje tevoorschijn. Ze vertelde dat een gevangene dat popje had gemaakt. Dat was ook wel te zien, want het popje had precies hetzelfde pakje aan als dat de gevangenen in kamp Vught aanmoesten. Zo’n wit blauw gestreept pakje. Ook had het popje op dat pakje een nummer, dat betekende dat je de zoveelste in het kamp was en een rood driehoekje betekende dat je een politieke gevangene was. Als je een politieke gevangene was betekende dat volgens de Duitsers dat je je niet altijd aan de regels hield en dat je vervelend was.

 

Foto's >>>>

 

 

 

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »
Mar 2013

Op vrijdagmiddag 15 en 22 maart is het weer keuze-uur voor de groepen 5 t/m 8

Verschillende leuke activiteiten konden door de kinderen gekozen worden. Dit mede dankzij de hulp van een groepje creatieve ouders.

Foto's >>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Zonnige sferen

Zonnige sferen

15 mrt. 2013 18:37

Woensdag 13 maart viel buiten de sneeuw naar beneden, maar binnen waanden groep 3 en 4 zich in Hawaii !!!

Veel kinderen kwamen verkleed in rieten rokjes, met bloemenkransen, zonnebrillen, het was een kleurrijk gezicht.
Studenten van de Rooi Pannen verrasten de kinderen met diverse activiteiten. Zo werd er gedanst, diep nagedacht over moeilijke vragen, bloemenkransen en cocktails gemaakt. De kinderen hebben genoten. Foto's >>>Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Palmzondag: viering met palmpasenstokken Op Palmzondag vieren we dat Jezus zijn intocht maakt in Jeruzalem. Met takken in hun handen roepen mensen dat Jezus de nieuwe koning moet worden. Jezus is degene die echt luistert naar het volk. Jezus is een koning die het niet om eigenmacht en rijkdom gaat. Dat moet –telkens opnieuw- gevierd worden!

En dat doen we ook: in de Hubertuskerk op 23 maart om 19.00 uur en in de Laurentiuskerk op 24 maart om 10.30 uur. Kinderen kunnen bij binnenkomst met hun snoep en fruit gelijk doorlopen naar hun eigen ruimte om daar een palmpasenstok te maken.

Voorgangers zijn Simon Kuyten (in de Hubertuskerk) en Peter Derks (in de Laurentiuskerk)

Goede Vrijdagviering rondom leven, dood en overleven

Op Goede Vrijdag is er om 15.00 uur in de Laurentiuskerk een korte gezinsviering rondom het sterven van Jezus. Dat verhaal gaat over leven waar dood een onderdeel van vormt. Het gaat ook over ons: over mensen die een groot kruis dragen en dat schijnbaar gemakkelijk doen. En over mensen die een klein kruis dragen en dat als loodzwaar ervaren. Het verhaal van Jezus en van ons gaat over dood maar meer nog over-leven! Je bent van harte welkom om met ons stil te staan bij lijden, dood en leven in onze wereld. Als je een bloemetje meebrengt, kun je dat in de viering bij het kruis van Jezus neerleggen.

Gezinsviering op Eerste Paasdag: van donker naar licht.

Ik ben Maria van Magdala, vriendin van Jezus, ik wil jullie vertellen wat ik heb meegemaakt.

Ik kom samen met Maria en Johanna het huis binnen waar we ons sinds Jezus’ dood hebben verschuild. Ze zitten er allemaal, Jezus’ leerlingen, bang en verdrietig. Ik blijf in de deuropening staan en ik kijk rond. Ik zie Petrus, zijn ogen wanhopig, zijn handen trillen. Ik vertel hem en de anderen hoe Jezus van het kruis is gehaald en waar ze hem in een graf hebben gelegd met een grote steen ervoor. Petrus wil het niet weten…

Zo begint de gezinsviering met Pasen.

En je weet wel hoe het verder ging: uiteindelijk werd ieder overrompeld door de boodschap van een engel… dat Jezus niet bij de doden op dat ‘kerkhof’ te vinden is MAAR LEEFT!

Dat gaan we vieren op Eerste Paasdag om 9.30 uur in de Hubertuskerk. We laten ons opnieuw overrompelen door het nieuwe licht, het nieuwe leven van Pasen!

Voorgangers in deze eucharistieviering zijn pastor Bert van Leijsen en pastor Peter Derks

De muziek en zang wordt verzorgd door kinderkoor De Hubkes.

Voor het laatste nieuws zie: www.parochiedongen.nl en ‘Parochie deze Week’ in het Weekblad voor Dongen (laatste pagina).Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Lentekriebels

Lentekriebels

5 mrt. 2013 17:33

De eerste voorjaarszon nodigde natuurlijk uit om lekker naar buiten te gaan.

De zandbak open en de jassen ook. Heerlijk. Niet alleen de kleuters genoten van een speelkwartiertje. Groot en klein gingen vanmiddag lekker even naar buiten.

Foto's >>>>

 

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »
Feb 2013

De Vlinderboom is uitverkozen om als eerste basisschool het schooltuinpakket in ontvangst te nemen dat in Nederland beschikbaar gesteld wordt door de SPAR en medesponsor Boerenbond. Update: FOTO's !!!

De leerlingen van de groepen 5 en 6 hebben samen met Bobbie (van Ernst, Bobbie en de rest) een speciaal lied voor het schooltuinproject ingestudeerd. Hiervan zijn opnamens gemaakt voor een clip.

Aansluitend vond de overdracht, van de schooltuintjes, plaats. De lokale vertegenwoordigers van de Boerenbond en Spar overhandigden het pakket aan Dhr. Felix van den Bosch. Ook werd er een bedrag aangeboden aan de Zambia Child Foundation,om het daar mogelijk te maken naast de aanbouw van twee klaslokalen ook een moestuin aan te leggen.

Een fantastisch initiatief waar ook de Vlinderboom niet bij wil achterblijven. De leerlingen van groep 5 en 6 mochten "wortelschieten" dat wil zeggen zo lang mogelijk op 1 been op een paaltje blijven staan. Een cheque van 150 euro werd daarna overhandigd aan de Zambia Child Foundation.

Het feest was daarna nog niet compleet, want de andere klassen mochten daarna aansluiten voor een spetterend optreden van Bobbi.

We kijken terug op een bijzondere middag.

Heeft u ook het brabant nieuws van Omroep Brabant gezien?

Of het artikel gelezen bij dongen.nieuws?

Foto's >>>>

 

www.schooltuinproject.nl

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Ahoy Piraat, zo klinkt het in groep 1/2 c, daar lopen Piraten rond. In 1/2 b lopen stoere ridders en lieflijke prinsessen rond. En in 1/2 a tellen ze af ..5..4..3..2..1.. want daar hebben ze het over de ruimte. Samen met de kinderen is in de klas gestemd over welke thema zij het leukste vonden.

1/2 a gaat de ruimte in en leert over de planeten en astronauten

 

1/2 b heeft het over kastelen, ridders en prinsessen

 

In 1/2 c zoeken ze naar de schat, tijdens het thema Piraten.

Voor liedjes van deze projecten kijk dan hier.

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Luizencontrole

Luizencontrole

18 feb. 2013 08:15

Na de carnavalsvakantie zijn er weer luizencontroles in iedere groep. Deze vinden plaats in de eerste week na de vakantie.

Meer informatie? Kijk dan hier

 

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

De groepen 5 en 6 hebben de afgelopen maandagen een techniekdag gehad. Tim heeft hiervan een verslag gemaakt.

De techniekdag was leuk.
We hebben met dozen,eieren en gekken dingen gewerkt.
Ik zal eerst iets vertellen over de dozen.
We hadden een lege doos en een volle doos.
We moesten raden wat er in de volle doos zat.
We hadden slimmen foefjes hier heb je er een.
Je kon de lege doos wegen dan de volle doos dan wist je hoe zwaar het was.
hier heb je er nog een.(eerst de doos meten)
als het voorwerp niet vast zit kan het geen 19 cm zijn
een leuk spelletje voor thuis
nou naar de gekke dingen
Je moest de dingen een naam geven en zegen waarvoor het bedoelt is
Nu de eieren je moest het ei in pakken met(of minder):saté stokjes,zakdoek plastic zakje,touwtje en een elastiekje
En toen moesten we het ei van het klimrek gooien en kijken of het heel was
dat was de techniekdag


Tim van Gils 5b

Foto's >>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Carnaval 2013

Carnaval 2013

8 feb. 2013 15:14

Op de Vlinderboom was het ook dit jaar weer heel gezellig tijdens de carnavalsviering.

Voor de groepen 5 t/m 8 werd op donderdag avond een CARNAVALSBAL georganiseerd met optredens van verschillende kinderen en ook een paar leerkrachten.
De vrijdag was de hele school actief in een schoolbreed  SPELLENCIRCUIT. Een zeer geslaagde dag waarbij de leerlingen van  groep 8 met veel plezier de kleuters begeleidden.
Een moment om met plezier op terug te kijken waarbij ook onze DANK aan alle ouders die meegeholpen hebben. Die extra handen hadden we niet graag gemist.

 

Foto's >>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »
Jan 2013

In onze groep zijn we helemaal in de ban van ridders en kastelen. We verzamelen informatie en de kinderen lezen boeken over het leven in de riddertijd.

Er is een groot kasteel gebouwd met echte ridders en jonkvrouwen.
Ook hebben we een ridderverhaal geschreven en er zijn wapenschilden
geknutseld.
Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Carnaval

Carnaval

29 jan. 2013 18:31

De eerste voorbereidingen voor het carnavalsfeest zijn in volle gang.

Op 25 januari kondigden de raad van elf het carnavalsfeest op de Vlinderboom in alle groepen aan.

Allaaf! Foto's>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Ouders en kinderen van groep 8


Naast de mogelijkheid van woensdagavond 9 januari jl. op het Cambreurcollege voor een kennismaking met het Voortgezet Onderwijs
in Dongen en de regio, zijn de verschillende scholen op dit moment ook zelf actief in het geven van voorlichting en organiseren van open dagen.
Wil je meer weten over de open dagen van het voortgezet onderwijs, bezoek dan de site www.opendagenkalender.nl
Hierop vindt u alle belangrijke informatie.Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Sneeuwpret

Sneeuwpret

15 jan. 2013 21:22

Zoveel sneeuw dat was natuurlijk echt genieten. Veel kinderen kwamen op de slee naar school.

Ook het sneeuwballen gooien op het schoolplein mocht niet ontbreken. Neem een kijkje bij de foto's om mee te genieten van deze winterse pret.

 

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Uitnodiging

Uitnodiging

12 jan. 2013 09:38

Hierbij willen we alle ouders uitnodigen voor onze jaarvergadering van de ouderraad, waarin we terugblikken en willen vooruitkijken. Wanneer 16 januari 2013, aanvang 19.45 uur. De avond ziet er als volgt uit.

 

 

Agenda:

* Ouderraad

                 Opening

                 Goedkeuring Notulen jaarvergadering 19-1-2012

                 Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2011-2012

                 Financieel overzicht schooljaar 2011-2012

                 Begroting schooljaar 2012-2013

                 Mededeling verhoging ouderbijdrage.

                 Rondvraag

*Positief Opvoeden

                Kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook moeilijk. In de opvoeding kom je soms situaties tegen waarbij een tip of hulp gewenst is.

                Hoe ga je om met een kind dat niet luistert of hoe reageer je op een kind dat boos of driftig is?

 

*Afsluiting                          

               met aansluitend een drankje (eindtijd 22:30 uur)

 

Graag tot woensdag 16 januari a.s.

 

Vriendelijke groet,

Dagelijks bestuur ouderraad

Rachel, Jasper, Gonnie en CoertGeplaatst door vlinderboom

Lees meer »
Dec 2012

Op donderdag 20 december werden alle kinderen om 17.00 uur op school verwacht.

Diverse leerlingen kwamen met een lampion naar school. Daar stonden de leerkrachten verkleed als figuren uit het kerstverhaal. In de klas was het lekker smikkelen van de soep en het brood. In de speelzaal vond daarna een kerstviering plaats, met het kerstverhaal verteld door meneer Michel en juffrouw Marieke, met een liedje uit groep 4 een dansje van de kleuters van groep 1/2a en ook groep 8 zong een lied. In de klas werd de kerstviering afgesloten met beschuit met muisjes. De OR had voor een leuke attentie gezorgd en daarna mochten alle kinderen weer opgehaald worden en naar huis.

Foto's >>

 

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Op dinsdag 25 juni vierden juf Heidi en juf Marieke hun verjaardag in groep 5A met als thema “black and white party”.

Alles stond in het teken van zwart en wit. De kinderen kwamen verkleed op school en lieten op de catwalk zien hoe zwart/wit ze waren.
Na de modeshow en de fotoshoot mochten de  kinderen zelf spiesen rijgen met zwart/witte snoepjes.
Ook de spelletjes waren in hetzelfde thema. Een damtoernooi tegen de juffen en levende pionnen op een zwart/wit veld.
Het was een zeer geslaagde dag!

Foto's >>>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Feest in 5-6

Feest in 5-6

22 jun. 2013 01:12

Dinsdag 18 juni was het feest in groep 5-6. Juf Riet, meester Michel en juf Ingrid vierden hun verjaardag met de kinderen.


De ochtend werd gezellig gevuld met optredens, verzorgd door de kinderen, spelletjes en wat lekkers.
In de middag brachten de kinderen een bezoek aan het melkveebedrijf van de familie Bastiaansen in Oosteind.
Daar werden de kinderen heel gastvrij ontvangen en mochten ze een kijkje nemen in de stallen en de weide. Natuurlijk kregen ze antwoord op alle vragen die ze hadden en konden ze de dieren echt aanraken.
Ter afsluiting van het bezoek aan de boerderij was er een heerlijk stukje kaas en een koel bekertje limonade.
Terug op school werd de dag passend afgesloten en kon iedereen tevreden terugkijken op een heel geslaagde dag.

 

Foto's >>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Schooltuinlied

Schooltuinlied

20 jun. 2013 15:03

Weet u nog dat Bobbie van Ernst, Bobbie en de rest bij ons te gast was? Heeft u ook al de clip gezien die toen opgenomen is. Neem dan snel een kijkje

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Waterpret

Waterpret

18 jun. 2013 19:28

Het was vandaag tropisch warm. Tijd voor spelen met water.

De kleutergroepen en de groepen 3 en 4 mochten 's middags lekker op de speelplaats met water spelen.

Ook in groep 6 was het waterfeest, want meneer Jeroen vierde zijn verjaardag.

Foto's >>>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Kamp groep 8

Kamp groep 8

18 jun. 2013 16:28

Het zal u zeker niet ontgaan zijn, groep 8 is op kamp geweest. Isa en Eveline maakten hiervan een uitgebreid verslag en natuurlijk heel veel foto's om te bekijken.

                          Kampverslag (Isa Kuijpers 8a)

10 juni:

Het was maandagochtend half 10 toen we allemaal met de fiets op het schoolplein aankwamen. Iedereen had er heel veel zin in, dus iedereen was ook opgewonden. We zetten onze tassen op de grote kar en zetten onze fietsen netjes weg. Om 10 uur vertrokken we naar het Sparrenhof in Tilburg. We namen afscheid van onze ouders en fietsten weg. Eerst reden we nog 2 rondjes om de Vlinderboom en daarna sloegen we af en gingen naar Tilburg. Onderweg stopten we bij een manege. Groepje voor groepje mocht je op een paard gaan zitten. Sommige kinderen vonden het eerst heel eng maar daarna heel leuk. Eerst gingen we met het paard rustig stappen, maar daarna zei de vrouw die ons een klein lesje gaf dat we in draf moesten. Je moest heel recht gaan zitten en je moest ook het zadel samen met de teugels heel stevig vasthouden. Nadat iedereen paard had gereden gingen we naar buiten en gingen op het terras van de manege een broodje eten. Als je je broodje op had mocht je in de speeltuin spelen bij de manege. Toen iedereen z’n broodje op had, gingen we verder fietsen. We kregen eerst allemaal kauwgom. Uiteindelijk kwamen we aan bij het Sparrenhof. We gingen onze spullen op de kamer leggen en daarna mochten we in de hele grote speeltuin van het kamp spelen. De kamers waren verdeeld: de meisjes sliepen boven en de jongens beneden. Toen eenmaal iedereen zijn spullen had klaargezet en zijn luchtbed had opgepompt moesten we met zijn allen naar het praathuis. Het praathuis is een gebouw ook op het kamp en daar ga je eten en doe je bijna alle binnen-dingen. Eerst zongen we het kamplied van ons en daarna werd er een verhaaltje voorgelezen over de alleen-ziekte. Daarmee werd bedoeld dat je alles samen moest doen en niks alleen. Na de openingsviering mochten we weer in de speeltuin spelen. Op het kamp was ook een hele grote bel en als die bel 3 keer geluid werd betekende dat dat we moesten verzamelen op de plek van de grote bel. Toen we een halfuurtje in de speeltuin hadden gespeeld luidden de bel 3 keer. We gingen levend bingo doen. Dus als de juf bijvoorbeeld nummer 37 zei dan ging je op je lijst kijken en dan was nummer 37 bijvoorbeeld labello en moest je dat heel snel gaan halen. Na de bingo hadden we heel veel vrije tijd. Toen de avond begon kwamen er twee jongens: Teun en Jesse en zij gingen met ons muziek maken. Om 12 uur ‘s nachts zeiden de juffrouws dat we leven stratego in het bos gingen doen, maar het bleek dat we gewoon een spooktocht gingen lopen! Na de spooktocht kwamen alle spoken nog zonder maskers naar het praathuis en daarna naar bed.

11 juni:

Dinsdagochtend werden we wakker gemaakt door hele harde muziek en we moesten in onze pyjama naar buiten voor ochtendgymnastiek dat werd gegeven door Rick en zijn vriendin. Na de gymnastiek moesten we ons aankleden en gingen we ontbijten in het praathuis. Je hebt op kamp ook corvee dus er was een groepje die alles na het ontbijt moest afwassen. ‘s Middags gingen we in het bos levend stratego doen. Dat was heel leuk. Het was rood tegen geel en rood had alle twee de keren gewonnen. Nadat we levend stratego in het bos hadden gedaan gingen we op het kamp een 6-kamp doen. Dat was heel gezellig maar wel moeilijke spellen zoals blind voetbal en lakenvolleybal. Na de 6-kamp gingen we avondeten en dit keer was het Nasi met een heel lekker toetje en de eerste avond was het friet met ook een lekker chocoladetoetje. Na het avondeten mochten we onze mooiste feestkleren aandoen en gingen weer naar het Praathuis. Eenmaal aangekomen bij het Praathuis gingen we met de hele groep “Ik hou van de Goudkust” spelen. Dat is hetzelfde als “Ik hou van Holland”, maar dan met de Goudkust. Het waren wel dezelfde spelletjes.

Nadat we “Ik hou van de Goudkust” hadden gedaan, gingen we nog een disco doen. Na de disco moesten we naar bed en de tweede nacht dus die nacht sliep bijna iedereen heel vast.

12 juni:

Woensdagochtend deden we het rustig aan. We gingen ons aankleden, onze spullen inpakken en daarna onze tassen weer op de kar zetten. Nadat iedereen dat had gedaan, gingen we buiten ontbijten. Na het ontbijt mochten we nog heel even in de speeltuin spelen en daarna vertrokken we op onze fiets weer naar Dongen.

 

Het kamp was in 1 woord: fantastisch!

 

Groep 8 op schoolkamp

Op  maandag 10 juni was het dan eindelijk zo ver we gingen op kamp.
We hadden hier al het hele jaar naar uitgekeken.
Om 10 uur vertrokken we met de fiets naar ’t Sparrenhof, maar we maakten een tussenstop onderweg bij een manege. Daar hadden we paard gereden en daarna gingen we lunchen bij de manege en hebben we daar nog in de speeltuin gespeeld.
Daarna duurde het niet lang meer.

Dag 1:
We waren eindelijk aangekomen. We moesten eerst onze spullen, dus luchtbedden tassen enz.….. klaarzetten. Daarna hadden eventjes vrije tijd en kregen we het reglement te horen.
We hebben ook de 1ste dag vossenjacht gedaan. Dat was erg grappig!!
We hadden ook heel lekker eten gekregen.  Het waren Frietjes!!!

Toen gingen we muziekspelletjes spelen. Er kwamen twee jongens: Teun en Jesse. We hadden het heel leuk en op het einde moest iedereen het liedje van zijn groepje zingen. We waren erg zenuwachtig. Het was dus niet erg goed gegaan, maar we zijn er wel achtergekomen dat juf Roxanne erg goed kan hooghouden!

En toen die avond om 11 uur gingen we ‘levend stratego’ spelen. Eerst kwamen we daar op een lege plek, daar stond Emy.  Zij ging het spel uitleggen. Ons groepje mocht als laatste het bos in. Juf Tonny, Coert en Martin liepen met ons mee. Op den duur moesten we een klein bosje in. Coert liep voorop en daarna Karin. Karin was Coert de hele tijd kwijt en toen liet ie ons schrikken, dat was erg grappig. Toen we het kleine bosje uit waren, zagen we in een keer een heks. Het bleek spooktocht te zijn.
De spooktocht was niet super eng. Je schrok meer.
Toen moesten we terug naar het kamp. Dat was jammer. Toen moesten we gaan slapen. Dat hebben we bijna niet gedaan.

Dag 2:
We werden heel vroeg wakker gemaakt en kregen twee minuten de tijd om ons om te kleden. Toen moesten ochtendgymnastiek doen. Het was niet echt bepaald leuk. We waren erg moe. Toen gingen we ontbijten en kregen we nog wat vrije tijd. Daarna kregen we uitleg van het ‘echte levende stratego’ dat was super leuk en een paar van de vlaggen waren snel en de andere waren goed in verstoppen. Kenan was een van de snelle en Britt had zich in een boom verstopt.

Daarna gingen we zeskamp spelen. Daar zat een spelletje tussen, het heette blind-voetbal, daar moest je bekertjes rond je ogen zien, zodat je maar naar een punt kon kijken. Ik ben een paar keer tegen iemand aangebotst, en er was ook een spelletje dat lakenvolleybal gespeeld. Dat was erg grappig :P.

Toen hadden we met veel juffen en meesters Slagbal gespeeld. Het was erg grappig, zeker juf Marianne. Ze was er erg goed in.

Toen in de avond gingen we eerst nasi eten. Daar was niet iedereen fan van.

Daarna gingen we “Ik hou van de Goudkust” spelen, dat is eigenlijk het zelfde als “Ik hou van Holland” maar dan Goudkust dat was erg grappig. Op het einde kregen we de winnaar te horen en het was: ROOD WIT BLAUW
Daarna hadden we nog een disco tot ongeveer 1 uur, half 2. Dat was erg gezellig en op het einde kregen we nog wat hapjes.

Dag 3:
Het was de laatste dag. Iedereen vond het jammer dat we weer naar huis moesten. We hadden eerst nog de prijsuitreiking. De Golden Ducks hadden gewonnen met een enorme voorsprong. Toen fietsten we weer naar huis en toen we weer terugkwamen, stond iedereen ons op te wachten. Dat was een super gevoel. Het was echt een top kamp

Van Eveline

 

Foto's >>>>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Vrijdag was de laatste stagedag van juffrouw Fleur in groep 3

De leerlingen mochten een bouwwerk maken met sateprikkers en marshmallows.

Vandaag was mijn laatste stagedag in groep 3. Ik heb de leerlingen een bouwwerk laten maken met satéprikkers en marshmallows. Het ging erom dat het kon blijven staan en dat ze een soort toren maakten. De constructie moest dus de lucht in gaan.  Het was een enorm succes. De kinderen werkten in tweetallen goed samen en vonden het erg leuk. Aan het einde van de les hebben ze ieder 10 marshmallows in een zakje meegekregen om lekker thuis op te eten.

Foto's >>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Zoals u wellicht al opgevallen is, spelen de kleuters momenteel niet op hun eigen speelplaats. Dit ivm de signalering van de eikenprocessierups.

In de media heeft u wellicht ook al meegekregen dat deze rups landelijk weer gesignaleerd is. Voorlopig zullen de kleuters de andere ingang blijven gebruiken en op de speelplaats van de groepen 3,4 en 5 gaan spelen.

Onderstaande informatie komt van de Gemeente Dongen

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Dat zowel de leerlingen als het team zich goed vermaken blijkt wel uit onderstaande foto!

 

gouden kampstaf met twee jonge goden

Knipogen

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

De groepen 7 zijn maandag 10 juni naar de Biesbosch geweest. Mike en Amber maakten hiervan een verslag.

                            De Biesbosch !

 

We  gingen met 7b en 7a naar de Biesbosch.We hadden echt hele leuke activiteiten. En we gingen over water met een ......

 

We waren op school, de groepen voor in de auto waren al gemaakt. Ik zat bij Alice, Mike en Erwin in de auto, het was super gezellig. Daarna zaten we in een zaal en kregen we een inleiding over de Biesbosch. We moesten reddingsvesten aan want we gingen op de boot. Het was echt vroeg, dus zo’n meneer zei: “Je moet goed opletten want mischien zie je bevers”. Maar we zagen geen bevers, maar wel mooie watervogels. We stapten uit en we gingen fruit eten. We moesten opsplitsen in twee groepen en toen moesten we gaan lopen, we gingen overal naar toe.

We zagen wormen in een soort cocon. En we weten hoe je een brandnetel kunt aanraken zonder dat die je prikt, je moet van onder aan de steel pakken en naar boven trekken. We gingen ook lunchen en tijdens de lunch ging iedereen van de berg af rollen. Daarna gingen we een waterproject doen. Wij (Roy, Mike, Erwin, Lucas en ik) hadden 2 zoetwatermossels gevangen en 3 watermijten en 1ik weet niet meer hoe die heet maar het was een heel snel beestje en een stuk of 15 slakken en een dode garnaal, dat was echt heel gezellig. We gingen ook roeien, wij waren één van de snelste groep. Toen moesten we weer op de boot terug naar het centrum.

We hadden nog 10 minuten over en in die 10 minuten mochten we in de speeltuin spelen.

 

Toen hadden we iedereen nog bedankt en we reden naar school en iedereen mocht naar huis. Het was echt een super leuke dag! Ik zou er nog een keer naar toe willen gaan. Het was echt super leuk!! Doei doei tot de volgende keer, de gidsen waren Louis en Marion.

 

Amber Smulders

 

                                                           De Biesbosch

Gisteren waren we met school naar De Biesbosch geweest. Met heel groep 7, het was heel gezellig.

 

Eerst reden we naar De Biesbosch. Ik zat bij Erwin, Amber en Alice in de auto. Het was heel gezellig in de auto, we hadden heel veel lol en de vader van Erwin ook. Toen we bij De Biesbosch waren kregen we eerst uitleg over wat we moesten doen. Daarna kregen we een reddingsvest om en gingen we op de boot. Daar hebben we ook heel veel lol gemaakt. Het was een mooi uitzicht en de bossen waar ook heel mooi om naar te kijken. We hadden ook een soort speurtocht we moesten vogels zoeken. Gelukkig had Erwin een verrekijker bij zich, dan kon ik kijken of ik een vogel zag. Daarna gingen we iets eten. Na het eten gingen we naar planten zoeken. Er waren twee vieze planten
één met spuug en met wormen, echt vies. De mevrouw pakte de spuugbeesten ze waren heel klein. Ze maakte ook de wormenplant open, best mooi om te zien. Daarna gingen we weer even rustig eten. We gingen weer terug naar de boot daar hebben we ons brood op. Toen ik het op had ging ik van de berg afrollen heel leuk. Na het eten gingen we op zoek naar waterdiertjes en waterplanten. We hadden heel veel slakken. Na de beesten en planten zoeken gingen we roeien. Dat roeien was best lastig maar Roy begon het te snappen dus hij deed het in zijn eentje, we waren er best snel.

We gingen weer terug met de boot. We mochten nog heel even in de speeltuin spelen. De ouders waren er, we reden terug naar school toen meteen naar huis. Bedankt voor de leuke dag school!

 

Mike van der Horst 7b

 BEKIJK DE FOTO'S >>>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Dinsdag 11 juni zijn de kleuters een wandeling gaan maken door de wijk.

Het was niet zomaar een wandeling, maar een verkeersles. Ook als voetganger neem je deel aan het verkeer en is het goed om te weten wat de afspraken zijn. We hebben besproken dat verkeersborden die regels vertellen. Aan de vorm van het bord kan je zien of je er iets niet mag of dat je ergens voor gewaarschuwd wordt. Ook het oversteken is natuurlijk uitvoerig besproken, eerst kijk je links, dan rechts en dan weer links en in sommige situaties is het zelfs verstandig om even achter je te kijken!

Het lekkere weer nodigde natuurlijk uit tot picknick, dus de fruitspullen zijn meegegaan en we hebben nog even lekker in de speeltuin gespeeld.

 

Foto's >>>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Al enige tijd lezen de kinderen van groep 3 samen met de leerlingen van groep 8. De kinderen hebben hiervan verslag gemaakt.

Foto's >>>>

 

 

 

Lezen met groep 3

 

Ik lees samen met Daan.

Om de twee dagen lezen we wel een boek uit.

Op het begin zei Daan: 1    inplaats van een .

Maar nou zegt hij dat niet meer.

Daan is heel goed vooruit gegaan, merk ik. Hij leest snel en goed.

Ik vind het wel erg leuk.

En Daan vindt het ook leuk, zei hij tegen mij.

Als we een boek uitlezen moeten we verder gaan met “snel en vlot”.

En Daan kiest altijd een moeilijk boek uit en toch kan hij het lezen.

 

Door Kenan

 

 

Op: dinsdag, woensdag en donderdag moeten we om half 9 gaan lezen met de kinderen van groep 3. Ik heb Thijs en Fedor de 1ste keer waren ze nog wel een beetje verlegen toen hoefde ik nog niet zo heel streng te zijn, maar nu zijn ze drukker geworden. Ze vinden meelezen met elkaar moeilijk dat komt waarschijnlijk ook wel doordat er zo veel kinderen zijn. Maar eerst wilde ze alle 2 als eerst lezen maar nu willen ze juist niet als eerst beginnen dat is ook wel begrijpelijk ze vinden niveau 3 ook moeilijker ze zijn waarschijnlijk bang dat ze fouten maken. Maar ze zeggen altijd toch: van fouten kun je leren. Ze zeiden ook altijd eerst

 

Van: Eveline

 

 

Sinds een paar weken lezen we met groep drie.

Het is leuk. Ik lees met Menga.

Ze kan al best goed lezen en ik vind het zelf ook leuk.

Soms moet zij een stukje lezen, soms ik.

Je hebt twee boeken. Er is er een om woordjes te lezen en een om veilig te leren lezen.

Je moet meestal 10 min lezen, maar meestal is dat langer. Je hebt een groep die bij juffr. Tonny leest en sommige bij Juffr. Leonie. Ik lees bij juffr. Leonie in de klas.

Soms is juffr. leonie en soms is Juffr. Marieke er. Je leest op dinsdag, woensdag en donderdag.

Ik vind het heel leuk en blijf er plezier in hebben.

Van : Jenny Gr.8a

 

 

 

Elke dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend gaan we met de kinderen van groep 3 lezen. Elk kind uit groep 8 krijgt iemand uit groep 3 die hij of zij moet helpen met beter leren lezen. We lezen ongeveer een kwartiertje. De ene helft uit groep 8 gaat naar groep 3 om met de kinderen te lezen en de andere helft blijft in de klas met de kinderen lezen. We krijgen ook te horen wanneer de kinderen uit groep 3  een hoger leesniveau hebben gekregen. Het is voor ons ook leerzaam, want we leren hoe we kinderen iets kunnen leren en we leren ook weer de leesregels extra. Het is soms ook wel moeilijk om iets duidelijk te maken aan de kinderen, maar het is ook wel heel leuk en het is een goede en leerzame tijdbesteding ook voor de kinderen uit groep 3, want het is heel goed om elke dag een kwartiertje te lezen. Het is echt heel gezellig maar ook vermoeiend, want dan staat er bijvoorbeeld ‘n en dan spreken ze het uit als 1 of andersom.  

Het is wel fijn als je hoort dat de kinderen vooruit zijn gegaan met lezen.

 

Isa gr. 8a

 

Lezen met groep 8

Geschreven door kinderen van groep 3:

 

-      Ik vind het lezen leuk en de boeken ook, ik vind het ook leuk om met groep 8 te lezen.

-      Ik vind het leuk als Myrthe en ik samen mogen lezen, dan maken we bijna geen foutjes, en het klinkt mooi als een orkest en we zitten al in boekje 5-8

-      Ik vind lezen met groep 8 gezellig en leuk

-      Ik vind lezen met groep 8 best leuk.

-       Het lezen met groep 3:

 

 

 

 Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Ook dit jaar liepen weer veel kinderen van school mee met de Avond 4 daagse.

We kijken terug op gezellige en gelukkig ook droge avonden. We bedanken Esther voor alle organisatie die hierbij komt kijken.

 

Foto's >>>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Eindelijk! Na heel erg lang wachten, kwam vorige week eindelijk post van de Kangoeroewedstrijd. In de doos zaten de certificaten voor alle leerlingen die meegedaan hebben met deze wiskundewedstijd.

Op deze certificaten stond de naam van de deelnemer in kunstige letters geschreven én het aantal behaalde punten.

Voor alle leerlingen was er een Super Floppy Cube. Een aardigheidje wat een beetje weg heeft van de bekende Rubik’s Kubus uit de jaren ’70.

Tevens was er voor alle deelnemers een kortingsbon voor het Museum Boerhaave in Leiden.

Meneer Robert maakte wat leuke foto’s waarop de tevreden leerlingen te zien zijn. Helaas was niet iedereen op het juiste tijdstip aanwezig om de prijzen in ontvangst te nemen, vandaar de foto niet compleet is.

Namens alle juffen, meesters en de leerlingen die (nog) niet mee gedaan hebben aan deze leuke uitdagende wedstrijd: allemaal van harte gefeliciteerd en wie weet wel weer tot volgend jaar!

 

Foto's >>>Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

In het kader van de herdenking van de Tweede Wereldoorlog heeft groep 8 afgelopen dinsdag 14 mei een bezoek gebracht aan de bevrijdingskapel en het herdenkingsmonument in Park Vredeoord en het kerkhof aan de Bolkensteeg.


 

Gemeentegids Daniël gaf uitleg en vertelde boeiend over deze plekken.
De kinderen gaven aan het heel interessant, indrukwekkend en leerzaam.

 

Foto's >>>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Voor de tweede keer is er in Dongen onder alle basisscholen een verhaalschrijfwedstrijd uitgeschreven. Dit betekende dat alle leerlingen van groep 7 en 8 een verhaal mochten schrijven van max. 3 “A-4tjes” Het beste verhaal van de school ging door naar de finale-avond van 23 Mei. Op deze avond mocht Manon Pijnenburg uit gr 8A de eer van onze school gaan verdedigen.

In totaal waren er acht scholen vanuit heel de gemeente die een finalist gestuurd hadden naar de H.Hart school.

Iedere finalist mocht een stukje van haar eigen verhaal voorlezen.

De avond werd tussendoor opgevrolijkt door muziekstudenten van het Kunstpodium.

Gerard Jansen was de gastheer die de avond aan elkaar praatte.

 

De verhalen werden beoordeeld door een serieuze jury van vakmensen

( een redactielid van “weekblad van Dongen”, een professionele tekstschrijfster en een dichter )

De dichter maakte dan ook op het einde van de avond de winnaar bekend.

 

De 1e prijs ging naar Dora van der Pluijm van b.s. de biezenkring. Maar “onze” Manon had samen met de andere finalisten wel laten zien dat ze een goed verhaal in elkaar kon zetten.

“Heel goed geschreven, uitdagend, een spannend en gedurfd verhaal. Thrillerachtig, goede dialogen “. Dit waren een paar van de complimenten die Manon van de jury meekreeg.

 

Wij zijn trots op Manon dat ze de Vlinderboom zo goed vertegenwoordigd heeft en  Manon zegt een hele leuke avond te hebben gehad.

Dus iedereen die volgend jaar weer de kans heeft; DOE MEE!!

 

Een( trotse) toeschouwer

 Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Schooltuin

Schooltuin

22 mei 2013 12:41

De kinderen van groep 6 zijn alweer enkele weken in de weer met hun eigen schooltuintje. Iedere woensdagochtend gaan de tuinmannen en tuinvrouwen op de fiets richting dhr. Van Beek, die de grond al jaren beschikbaar stelt voor dit mooie initiatief.

De kinderen planten elke week iets nieuws in hun tuintje. Zo zijn er o.a. al peultjes, tuinbonen en uien gepland. Op de maandagavond mogen de leerlingen met hun ouders hun stukje grond gaan bijhouden. Alle kinderen zijn enorm enthousiast en kunnen niet wachten tot alles gaat groeien en bloeien!  

Foto's >>>>Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Overblijven

Overblijven

19 mei 2013 19:05

Het overblijfsysteem is veranderd. Alle veranderingen kosten wat tijd om aan te wennen. Wilt u nog eens doorlezen hoe het allemaal werkt.

Neem dan even een kijkje hier.

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

In groep 8 verzorgde onze studente Fleur een interessant proefje. Benieuwd?

Beste ouders/leerlingen,

Ik ben Fleur. Jullie kennen mij misschien wel. Ik ben een student van de pabo op Avans Hogeschool Breda. Op de Vlinderboom loop ik stage in verschillende groepen.
De leerlingen van groep 8 hebben met mij een natuurkunde proefje gedaan. Ze moesten zelf een raket maken in groepjes. Uit ieder groepje mocht één leerling de raket afsteken. Hieronder zijn drie proefjes van de leerlingen te zien.

Filmpjes……

 

 

Wil je dit proefje thuis ook doen? Zorg dan voor de volgende benodigdheden en voer de stappen uit.

Benodigdheden:

-        Veiligheidsbril

-        2 flesjes van een halve liter

-        Één CD

-        Tape

-        Schaar

-        Trechter

-        Een stukje wc-papier

-        Één bekertje azijn

-        Één eetlepel zuiveringszout

-        Kurk

 

Stap 1

Knip bij één van de twee flesjes de helft eraf.

Stap 2

Maak het ‘halve flesje’ met tape vast aan de onderkant van het andere flesje.

 

 

Stap 3

Knip de CD in drie gelijke stukken.

Stap 4

Maak deze met tape vast aan de kant van het hele flesje.  

 

 

Stap 5

Vul één bekertje met azijn en giet dit met de trechter in de onderkant van de raket.

Stap 6

Pak één eetlepel zuiveringszout en doe dit op het stukje wc-papier.

Stap 7

Doe je veiligheidsbril op.
Stop het stukje wc-papier met zuiveringszout in de fles. Zorg dat dit nog niet in aanraking komt met het azijn! (Anders mislukt het proefje.) Doe de kurk erop en zet de fles neer. Doe snel een paar stappen achteruit, de raket schiet al snel de lucht in.

 

Hoe komt dit?

Het zuiveringszout en azijn vormt samen CO² gas. CO² gas is koolzuur, hetzelfde als prik in je cola. Dit CO² gas geeft zoveel druk in de fles dat de kurk er af schiet. Al het gas komt uit de fles, waardoor de raket omhoog schiet.

Kom het me vertellen, als het gelukt is! Succes!

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Update Foto's! Poëziefestival gr. 7-8 Op dinsdag 23 april hebben onze leerlingen van groep 7-8 hun literatuur project afgesloten met een poëziefestival in ’t Schouw. Deze gezamenlijk slotactiviteit is de afronding van het Kunstmenu van dit schooljaar. Daarbinnen hebben alle kinderen van onze school zich verdiept in het onderdeel literatuur. Lees het verslag van Ryan, Zoë en Britt

poëziefestival

Toen alle scholen er waren kreeg je een workshop. Je had zang, tattoo, dans, ritme en graffiti. In het begin was het een beetje rommelig, maar dat ging later weer goed. Ik moest zelf tattoo doen, ik vond het een beetje jammer dat het schmink was, want ik dacht dat het van dat spul was wat twee weken blijft zitten. Na de workshops gingen alle kinderen kijken bij de collages van andere scholen en daarna had je nog optredens van BS. de Vlinderboom. Die waren echt geweldig. Een groepje ging zingen en het andere groepje ging rappen. Er was ook een groepje die wilde eigenlijk een filmpje laten zien, alleen dat lukte niet want het was een USB die er niet in paste dat vond ik jammer. Er waren ook nog kinderen van de Cambreur college gekomen die iets gewonnen hadden met hun gedicht en ze mochten hem ook voorlezen. Daarna mocht je zelf een gedicht maken. Dat was echt grappig bij sommige.

Ryan de Man groep 8a

poëziefestival

 ‘s Middags op school vertrokken we naar het Schouw voor het poëziefestival.We moesten eerst een workshop doen en daar kon je kiezen uit: tattoo, zang,ritme of beeldend. Daarvoor kregen we eerst nog een lolly en wat te drinken. Aan het begin moesten we even wachten, maar toen het op gang kwam ging het vlug, want er was een mooie tentoonstelling en bijna op het einde gingen er een paar van onze kinderen optreden. Daarna kwam de stadsdichter van Oosterhout en ging voor ons gedichten voorlezen.

van : Britt groep :8a  

 

poëziefestival !

Toen alle scholen gearriveerd waren begonnen we met de workshops.

De workshops waren: tattoo, ritme, graffiti, zingen en dansen. Toen je workshop voorbij was, mocht je gaan kijken bij de rest van alle werkjes van alle andere scholen en je kreeg een boekje om je eigen gedicht te maken. Als de rest van de andere groep klaar was, gingen we beginnen met de optredens van het poëziefestival en dat waren grappig genoeg alleen kinderen van de Vlinderboom. Toen waren de optredens van de groepjes klaar. De stadsdichter van Oosterhout kwam langs en vertelde een kleuterboekje die hij geschreven had. Iedereen vond dat natuurlijk saai, maar toen stak hij het in een nieuw jasje en dat was de taal die wij pubers graag gebruiken zoals : chil, swag enz.. Toen de dichter klaar was met zijn verhaaltjes was het tijd en alle scholen fietsten weer terug naar school.

 

Zoë groep 8a

 

Foto's >>>>

 

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

UPDATE foto's! Wij deden ook mee aan de koningsspelen. Tim en Samantha uit groep 5/6 maakten hiervan een verslag.

De koningsspelen

Vrijdag 26 april was het de koningsspelen. ‘s Morgens hadden we spelletjes en ‘s middags hadden we techniek.’s Morgens begonnen we met het koningsontbijt.Daarna gingen we de spelletjes doen.Het eerste was dat je met een sinaasappel op een lepel een parkoer af moest leggen.Het tweede spel was ook een parkoer met een zandzakje op je hoofd. Daarna het volgende spelletje stoelendans.Het laatste spelletje van de eerste ronde daar moest iemand achter een bord gaan staan en die werd nat gegooid met sponzen.Toen was het pauze.daarna was de tweede ronde.Het eerste spel van de tweede ronde er lag een vlag van Nederland op de grond .Je had twee ringen die moest je op de vlag gooien.En je moest een dicht geplakte bril op.Het volgende was een soort moordenaartje.Daarna was limbo! Daarna moesten we met sponzen naar de over kant wij noemen dat de sponzen loop! Wie na vijf minuten het meeste water in de bak had zitten had gewonnen. En dat was de ochtend.’s Middags begonnen we met nummer 1. Dat was bellen in bellen blazen.Nummer  2 was met mes en een vork in een bel prikken.Nummer 3 was glitters makken met olie en wasmiddel.Nummer 4 was iets met een speedboot.Nummer 5 was iets dat helemaal niet lukte.Je moest een punaise laten drijven.Dat was niemand gelukt.Nummer 6 we lieten water via een touw in een glas lopen.Nummer 7 je mocht met je vinger in een glas met water en kruiden dat was heel vies en het plakte ook nog!!!Nummer 8 dat was met een beetje afwasmiddel op je vinger en die in een diep bord met water en peper.De peper kwam naar je vinger toe!! We vonden het heel leuk we hebben er van genoten! Wat leuk dat de koning dit heeft georganiseerd. Echt tof.  Van Tim en Samantha. 

 

Foto's >>>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Na de theorie was het nu tijd voor de praktijk. De leerlingen mochten op de fiets laten zien hoe het moet in het verkeer. Gefeliciteerd allemaal met het behalen van jullie verkeersdiploma!

Het Verkeersexamen bestaat 81 jaar en dat betekent dat VVN in haar bestaan ruim 15 miljoen diploma's heeft uitgereikt. Met het Verkeersexamen stimuleert VVN goed verkeersonderwijs, zowel theoretisch als praktisch. Het praktische gedeelte dat scholen vanaf medio maart t/m juni uitvoeren is gericht op de zelfstandige mobiliteit van de kinderen. Met het oog op de toenemende verkeersdrukte is dit harder nodig dan ooit! Zelfstandig ergens naar toe gaan, is alleen mogelijk als dat veilig kan. Ideaal is wanneer verkeersles op school en verkeersopvoeding thuis hand in hand gaan.

(bron: veilig verkeer nederland)

 

Foto's >>>>

 

 

 

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Sportdag

Sportdag

17 apr. 2013 19:48

Ook dit jaar organiseert de gemeente Dongen in samenwerking met de cominatiefunctionarissen een sportdag voor een groot aantal basisscholen. De Vlinderboom doet mee op maandag 22 april.

Alle leerlingen worden maandag tussen 8.30 en 8.45 uur verwacht op de sportaccomedatie van Atledo. Daarna vind om 9.00 uur de gezamenlijke opening plaats.

De leerlingen van de groep 1 t/m 4 hebben hun sport en speldag op de velden van de hockeyclub Liberty

De leerlingen van de groep 5 t/m 8 hebben hun sport en speldag op het Atledo terrein.

Om 14.10 uur vind de gezamenlijke afsluiting plaats waarna om 14.30 uur de sportdag afgesloten worden en de kinderen opgehaald kunnen worden.

 

Kom in sportkleding, neem een lunchpakket met drinken mee en iets lekkers voor tussendoor.

Wij wensen iedereen veel plezier en succes!

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Woensdag 10 april kregen de kinderen voor het laatst les van Meneer Michel. Natuurlijk lieten we hem niet zomaar gaan.

De kinderen hadden samen stiekem het lied 'favoriete meester' geoefend. Om 12.00 uur werd meneer Michel in de klas overvallen door de leerlingen en een groot aantal ouders. De ouderraad had namens alle ouders nog een klein presentje en een mooie kaart van alle kinderen maakte het plaatje compleet. We willen meneer Michel bedanken voor alles.

 

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Panama

Panama

10 apr. 2013 11:16

De kleuters maken de komende weken kennis met kleine beer en kleine tijger en de kist die naar bananen ruikt. Samen met de kleuters gaan we op reis, naar het land van hun dromen.

In Panama," zei hij, "is alles veel mooier. Panama ruikt van onder tot boven naar bananen. Panama is het land van onze dromen, Tijger. Wij moeten meteen morgen naar Panama, vind je ook niet, Tijger?"
"Meteen morgen,’ zei de kleine tijger, "want we hoeven nergens bang voor te zijn, hè beer? Maar mijn kleine tijgereend moet ook mee."

Kleine beer en kleine tijger zijn dikke vrienden. Samen gaan ze op zoek naar het land van hun dromen: Panama. Na een hele rondreis ontdekken ze dat het paradijs veel dichterbij ligt dan verwacht!

Alle leerlingen van school maken dit schooljaar kennis met literatuur in het kader van cultuureducatie. Onze kleuters doen dat door middel van een speelkleed en het prentenboek "O, wat mooi is Panama" van de auteur en illustrator Janosch

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Kamp Vught

Kamp Vught

8 apr. 2013 19:07

Groep 8a en 8b zijn op donderdag 4 April naar het nationaal monument Kamp Vught geweest. Lees het verslag van Meggy, Manon en Isa over deze indrukwekkende excursie en bekijk ook de foto's.

 

Kamp Vught (Door Manon)

Na het binnengedeelte gingen we naar buiten op weg naar de fusilladeplaats.

Eerst moesten we door een bos om bij de fusilladeplaats te komen.

Het was een mooi bos dat geen angst uitstraalde.

Na 10 min. lopen kwamen we aan bij een grote poort die een beetje verroest was.

Achter de poort lag een lang stenen pad met aan het einde een witte, van stenen muur waar namen op stonden van mensen die daar dood geschoten waren.

Wij hadden de grote pech dat ze op dat moment met rioleringwerkzaamheden bezig waren.

Daar door stonk het er meer dan normaal.

Er waren overledenen uit Oisterwijk, Rotterdam enz.

Gelukkig stonden er geen namen uit Dongen op.

Na het bekijken van de namen gingen we op een groepsfoto

die ook op de website te vinden zal zijn.

Toen de groepsfoto gelukt was liepen we terug naar het kamp.

Onderweg dat we naar het kamp liepen raakten we de weg kwijt.

Uiteindelijk zijn we er wel uitgekomen en

zijn we veilig aan gekomen op Kamp Vught.

In de kantine hebben groep 8a en 8b samen met de ouders

een lekkere lunch gegeten.

 ---

Kamp Vught (Door Meggy)

Kamp Vught is een kamp waar vroeger joodse mensen heen moesten .

De Duitsers met de leider Adolf Hitler waren het niet met de joodse mensen eens .

Volgens hem moest iedereen die anders was weg uit het land en naar een kamp.

Hij vertelde dat het voor speciale mensen was en dat die daar goed verzorgd werden , dus niet.

Ook politieke mensen,verzetsmensen, emigranten, homoseksuele moesten daar ook naartoe.

We kwamen om half 9 de klas binnen. Eerst kregen we een beetje uitleg .En juffrouw Roxanne had een PowerPoint gemaakt met regels.

Juffrouw Tonny had groepjes gemaakt en toen gingen we met die groepjes in de auto op weg naar Kamp Vught! Op de heenweg stonden we in de file. Maar we kwamen er wel op tijd aan. Onze gids heette Petra. Eerst gingen we door een soort gangetje naar de eetzaal . Daar kregen we nog meer uitleg en liet Petra een katoenen poppetje zien.

Het bleek dus dat iemand die joods was en die naar dat kamp moest, dat poppetje had gemaakt. Daarna gingen we naar de slaapbarak, daar stonden allemaal vieze stapelbedden.

En als iemand moest plassen of poepen of overgeven, dan kwam dat er gewoon doorheen.

Dus als je ergens moest slapen kon je beter bovenin  liggen.

Daarna gingen we naar een crematorium, een soort huisje buiten waar een oven was om dode mensen te verbranden.
Dat was zo’n beetje Kamp Vught.

En het eindigde met gezellig eten in de kantine samen met groep 8a en 8b

Dat was een leuk einde van Kamp Vught!

Het was heel indrukwekkend en leerzaam. 

En we willen alle ouders die gereden hebben hiervoor hartelijk bedanken.

 

Kamp Vught (door Isa)

Om half 9 kwamen we de klas binnen,we hadden onze jassen nog aan want de juffrouw moest alleen de regels nog vertellen en daarna konden we meteen vertrekken. De juffrouw had ons in groepjes verdeeld omdat we met de auto gingen en we pasten natuurlijk niet allemaal in een auto. Na drie kwartier rijden kwamen we eindelijk in Vught aan. Natuurlijk moesten we nog wel naar het kamp rijden maar dat was niet zover. Naast kamp Vught staat ook een gevangenis en daar weer naast een militairterrein. Wat ook wel grappig was was dat er de hele tijd militairen voorbij liepen,net alsof het bij het kamp hoorde. Toen we de auto waren uitgestapt mochten we naar binnen. We gingen in de kantine van het kamp zitten. Natuurlijk niet de kantine van vroeger maar de kantine van het museum van kamp Vught. In de kantine moesten we wachten op onze rondleidster en eventueel op de andere auto’s als die nog niet bij het kamp waren aangekomen. Toen eenmaal de rondleidster er was, moesten we met haar meelopen naar buiten. Buiten was het erg mooi, want er waren van die palen met prikkeldraad ertussen en twee wachttorens net als vroeger. Ook was er een maquette van het kamp. Zo kun je precies zien hoe het kamp er in de oorlog uitzag. De rondleidster nam ons mee naar de eetzaal van de barak,dat is dus de eetzaal waar de gevangenen vroeger in het kamp moesten eten. Er stonden allemaal van die houten campingbankjes en daar moesten we op gaan zitten. De vrouw had ook een tas bij zich en uit die tas haalde ze een popje tevoorschijn. Ze vertelde dat een gevangene dat popje had gemaakt. Dat was ook wel te zien, want het popje had precies hetzelfde pakje aan als dat de gevangenen in kamp Vught aanmoesten. Zo’n wit blauw gestreept pakje. Ook had het popje op dat pakje een nummer, dat betekende dat je de zoveelste in het kamp was en een rood driehoekje betekende dat je een politieke gevangene was. Als je een politieke gevangene was betekende dat volgens de Duitsers dat je je niet altijd aan de regels hield en dat je vervelend was.

 

Foto's >>>>

 

 

 

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Op vrijdagmiddag 15 en 22 maart is het weer keuze-uur voor de groepen 5 t/m 8

Verschillende leuke activiteiten konden door de kinderen gekozen worden. Dit mede dankzij de hulp van een groepje creatieve ouders.

Foto's >>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Zonnige sferen

Zonnige sferen

15 mrt. 2013 18:37

Woensdag 13 maart viel buiten de sneeuw naar beneden, maar binnen waanden groep 3 en 4 zich in Hawaii !!!

Veel kinderen kwamen verkleed in rieten rokjes, met bloemenkransen, zonnebrillen, het was een kleurrijk gezicht.
Studenten van de Rooi Pannen verrasten de kinderen met diverse activiteiten. Zo werd er gedanst, diep nagedacht over moeilijke vragen, bloemenkransen en cocktails gemaakt. De kinderen hebben genoten. Foto's >>>Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Palmzondag: viering met palmpasenstokken Op Palmzondag vieren we dat Jezus zijn intocht maakt in Jeruzalem. Met takken in hun handen roepen mensen dat Jezus de nieuwe koning moet worden. Jezus is degene die echt luistert naar het volk. Jezus is een koning die het niet om eigenmacht en rijkdom gaat. Dat moet –telkens opnieuw- gevierd worden!

En dat doen we ook: in de Hubertuskerk op 23 maart om 19.00 uur en in de Laurentiuskerk op 24 maart om 10.30 uur. Kinderen kunnen bij binnenkomst met hun snoep en fruit gelijk doorlopen naar hun eigen ruimte om daar een palmpasenstok te maken.

Voorgangers zijn Simon Kuyten (in de Hubertuskerk) en Peter Derks (in de Laurentiuskerk)

Goede Vrijdagviering rondom leven, dood en overleven

Op Goede Vrijdag is er om 15.00 uur in de Laurentiuskerk een korte gezinsviering rondom het sterven van Jezus. Dat verhaal gaat over leven waar dood een onderdeel van vormt. Het gaat ook over ons: over mensen die een groot kruis dragen en dat schijnbaar gemakkelijk doen. En over mensen die een klein kruis dragen en dat als loodzwaar ervaren. Het verhaal van Jezus en van ons gaat over dood maar meer nog over-leven! Je bent van harte welkom om met ons stil te staan bij lijden, dood en leven in onze wereld. Als je een bloemetje meebrengt, kun je dat in de viering bij het kruis van Jezus neerleggen.

Gezinsviering op Eerste Paasdag: van donker naar licht.

Ik ben Maria van Magdala, vriendin van Jezus, ik wil jullie vertellen wat ik heb meegemaakt.

Ik kom samen met Maria en Johanna het huis binnen waar we ons sinds Jezus’ dood hebben verschuild. Ze zitten er allemaal, Jezus’ leerlingen, bang en verdrietig. Ik blijf in de deuropening staan en ik kijk rond. Ik zie Petrus, zijn ogen wanhopig, zijn handen trillen. Ik vertel hem en de anderen hoe Jezus van het kruis is gehaald en waar ze hem in een graf hebben gelegd met een grote steen ervoor. Petrus wil het niet weten…

Zo begint de gezinsviering met Pasen.

En je weet wel hoe het verder ging: uiteindelijk werd ieder overrompeld door de boodschap van een engel… dat Jezus niet bij de doden op dat ‘kerkhof’ te vinden is MAAR LEEFT!

Dat gaan we vieren op Eerste Paasdag om 9.30 uur in de Hubertuskerk. We laten ons opnieuw overrompelen door het nieuwe licht, het nieuwe leven van Pasen!

Voorgangers in deze eucharistieviering zijn pastor Bert van Leijsen en pastor Peter Derks

De muziek en zang wordt verzorgd door kinderkoor De Hubkes.

Voor het laatste nieuws zie: www.parochiedongen.nl en ‘Parochie deze Week’ in het Weekblad voor Dongen (laatste pagina).Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Lentekriebels

Lentekriebels

5 mrt. 2013 17:33

De eerste voorjaarszon nodigde natuurlijk uit om lekker naar buiten te gaan.

De zandbak open en de jassen ook. Heerlijk. Niet alleen de kleuters genoten van een speelkwartiertje. Groot en klein gingen vanmiddag lekker even naar buiten.

Foto's >>>>

 

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

De Vlinderboom is uitverkozen om als eerste basisschool het schooltuinpakket in ontvangst te nemen dat in Nederland beschikbaar gesteld wordt door de SPAR en medesponsor Boerenbond. Update: FOTO's !!!

De leerlingen van de groepen 5 en 6 hebben samen met Bobbie (van Ernst, Bobbie en de rest) een speciaal lied voor het schooltuinproject ingestudeerd. Hiervan zijn opnamens gemaakt voor een clip.

Aansluitend vond de overdracht, van de schooltuintjes, plaats. De lokale vertegenwoordigers van de Boerenbond en Spar overhandigden het pakket aan Dhr. Felix van den Bosch. Ook werd er een bedrag aangeboden aan de Zambia Child Foundation,om het daar mogelijk te maken naast de aanbouw van twee klaslokalen ook een moestuin aan te leggen.

Een fantastisch initiatief waar ook de Vlinderboom niet bij wil achterblijven. De leerlingen van groep 5 en 6 mochten "wortelschieten" dat wil zeggen zo lang mogelijk op 1 been op een paaltje blijven staan. Een cheque van 150 euro werd daarna overhandigd aan de Zambia Child Foundation.

Het feest was daarna nog niet compleet, want de andere klassen mochten daarna aansluiten voor een spetterend optreden van Bobbi.

We kijken terug op een bijzondere middag.

Heeft u ook het brabant nieuws van Omroep Brabant gezien?

Of het artikel gelezen bij dongen.nieuws?

Foto's >>>>

 

www.schooltuinproject.nl

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Ahoy Piraat, zo klinkt het in groep 1/2 c, daar lopen Piraten rond. In 1/2 b lopen stoere ridders en lieflijke prinsessen rond. En in 1/2 a tellen ze af ..5..4..3..2..1.. want daar hebben ze het over de ruimte. Samen met de kinderen is in de klas gestemd over welke thema zij het leukste vonden.

1/2 a gaat de ruimte in en leert over de planeten en astronauten

 

1/2 b heeft het over kastelen, ridders en prinsessen

 

In 1/2 c zoeken ze naar de schat, tijdens het thema Piraten.

Voor liedjes van deze projecten kijk dan hier.

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Luizencontrole

Luizencontrole

18 feb. 2013 08:15

Na de carnavalsvakantie zijn er weer luizencontroles in iedere groep. Deze vinden plaats in de eerste week na de vakantie.

Meer informatie? Kijk dan hier

 

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

De groepen 5 en 6 hebben de afgelopen maandagen een techniekdag gehad. Tim heeft hiervan een verslag gemaakt.

De techniekdag was leuk.
We hebben met dozen,eieren en gekken dingen gewerkt.
Ik zal eerst iets vertellen over de dozen.
We hadden een lege doos en een volle doos.
We moesten raden wat er in de volle doos zat.
We hadden slimmen foefjes hier heb je er een.
Je kon de lege doos wegen dan de volle doos dan wist je hoe zwaar het was.
hier heb je er nog een.(eerst de doos meten)
als het voorwerp niet vast zit kan het geen 19 cm zijn
een leuk spelletje voor thuis
nou naar de gekke dingen
Je moest de dingen een naam geven en zegen waarvoor het bedoelt is
Nu de eieren je moest het ei in pakken met(of minder):saté stokjes,zakdoek plastic zakje,touwtje en een elastiekje
En toen moesten we het ei van het klimrek gooien en kijken of het heel was
dat was de techniekdag


Tim van Gils 5b

Foto's >>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Carnaval 2013

Carnaval 2013

8 feb. 2013 15:14

Op de Vlinderboom was het ook dit jaar weer heel gezellig tijdens de carnavalsviering.

Voor de groepen 5 t/m 8 werd op donderdag avond een CARNAVALSBAL georganiseerd met optredens van verschillende kinderen en ook een paar leerkrachten.
De vrijdag was de hele school actief in een schoolbreed  SPELLENCIRCUIT. Een zeer geslaagde dag waarbij de leerlingen van  groep 8 met veel plezier de kleuters begeleidden.
Een moment om met plezier op terug te kijken waarbij ook onze DANK aan alle ouders die meegeholpen hebben. Die extra handen hadden we niet graag gemist.

 

Foto's >>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

In onze groep zijn we helemaal in de ban van ridders en kastelen. We verzamelen informatie en de kinderen lezen boeken over het leven in de riddertijd.

Er is een groot kasteel gebouwd met echte ridders en jonkvrouwen.
Ook hebben we een ridderverhaal geschreven en er zijn wapenschilden
geknutseld.
Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Carnaval

Carnaval

29 jan. 2013 18:31

De eerste voorbereidingen voor het carnavalsfeest zijn in volle gang.

Op 25 januari kondigden de raad van elf het carnavalsfeest op de Vlinderboom in alle groepen aan.

Allaaf! Foto's>>

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Ouders en kinderen van groep 8


Naast de mogelijkheid van woensdagavond 9 januari jl. op het Cambreurcollege voor een kennismaking met het Voortgezet Onderwijs
in Dongen en de regio, zijn de verschillende scholen op dit moment ook zelf actief in het geven van voorlichting en organiseren van open dagen.
Wil je meer weten over de open dagen van het voortgezet onderwijs, bezoek dan de site www.opendagenkalender.nl
Hierop vindt u alle belangrijke informatie.Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Sneeuwpret

Sneeuwpret

15 jan. 2013 21:22

Zoveel sneeuw dat was natuurlijk echt genieten. Veel kinderen kwamen op de slee naar school.

Ook het sneeuwballen gooien op het schoolplein mocht niet ontbreken. Neem een kijkje bij de foto's om mee te genieten van deze winterse pret.

 

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Uitnodiging

Uitnodiging

12 jan. 2013 09:38

Hierbij willen we alle ouders uitnodigen voor onze jaarvergadering van de ouderraad, waarin we terugblikken en willen vooruitkijken. Wanneer 16 januari 2013, aanvang 19.45 uur. De avond ziet er als volgt uit.

 

 

Agenda:

* Ouderraad

                 Opening

                 Goedkeuring Notulen jaarvergadering 19-1-2012

                 Jaarverslag Ouderraad schooljaar 2011-2012

                 Financieel overzicht schooljaar 2011-2012

                 Begroting schooljaar 2012-2013

                 Mededeling verhoging ouderbijdrage.

                 Rondvraag

*Positief Opvoeden

                Kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook moeilijk. In de opvoeding kom je soms situaties tegen waarbij een tip of hulp gewenst is.

                Hoe ga je om met een kind dat niet luistert of hoe reageer je op een kind dat boos of driftig is?

 

*Afsluiting                          

               met aansluitend een drankje (eindtijd 22:30 uur)

 

Graag tot woensdag 16 januari a.s.

 

Vriendelijke groet,

Dagelijks bestuur ouderraad

Rachel, Jasper, Gonnie en CoertGeplaatst door vlinderboom

Lees meer »

Op donderdag 20 december werden alle kinderen om 17.00 uur op school verwacht.

Diverse leerlingen kwamen met een lampion naar school. Daar stonden de leerkrachten verkleed als figuren uit het kerstverhaal. In de klas was het lekker smikkelen van de soep en het brood. In de speelzaal vond daarna een kerstviering plaats, met het kerstverhaal verteld door meneer Michel en juffrouw Marieke, met een liedje uit groep 4 een dansje van de kleuters van groep 1/2a en ook groep 8 zong een lied. In de klas werd de kerstviering afgesloten met beschuit met muisjes. De OR had voor een leuke attentie gezorgd en daarna mochten alle kinderen weer opgehaald worden en naar huis.

Foto's >>

 

Geplaatst door vlinderboom

Lees meer »