Home » Onze School » Nieuws » Nieuws uit de Parochie

Nieuws uit de Parochie

Nieuws uit de Parochie

14 mrt. 2013 18:01

Palmzondag: viering met palmpasenstokken Op Palmzondag vieren we dat Jezus zijn intocht maakt in Jeruzalem. Met takken in hun handen roepen mensen dat Jezus de nieuwe koning moet worden. Jezus is degene die echt luistert naar het volk. Jezus is een koning die het niet om eigenmacht en rijkdom gaat. Dat moet –telkens opnieuw- gevierd worden!

En dat doen we ook: in de Hubertuskerk op 23 maart om 19.00 uur en in de Laurentiuskerk op 24 maart om 10.30 uur. Kinderen kunnen bij binnenkomst met hun snoep en fruit gelijk doorlopen naar hun eigen ruimte om daar een palmpasenstok te maken.

Voorgangers zijn Simon Kuyten (in de Hubertuskerk) en Peter Derks (in de Laurentiuskerk)

Goede Vrijdagviering rondom leven, dood en overleven

Op Goede Vrijdag is er om 15.00 uur in de Laurentiuskerk een korte gezinsviering rondom het sterven van Jezus. Dat verhaal gaat over leven waar dood een onderdeel van vormt. Het gaat ook over ons: over mensen die een groot kruis dragen en dat schijnbaar gemakkelijk doen. En over mensen die een klein kruis dragen en dat als loodzwaar ervaren. Het verhaal van Jezus en van ons gaat over dood maar meer nog over-leven! Je bent van harte welkom om met ons stil te staan bij lijden, dood en leven in onze wereld. Als je een bloemetje meebrengt, kun je dat in de viering bij het kruis van Jezus neerleggen.

Gezinsviering op Eerste Paasdag: van donker naar licht.

Ik ben Maria van Magdala, vriendin van Jezus, ik wil jullie vertellen wat ik heb meegemaakt.

Ik kom samen met Maria en Johanna het huis binnen waar we ons sinds Jezus’ dood hebben verschuild. Ze zitten er allemaal, Jezus’ leerlingen, bang en verdrietig. Ik blijf in de deuropening staan en ik kijk rond. Ik zie Petrus, zijn ogen wanhopig, zijn handen trillen. Ik vertel hem en de anderen hoe Jezus van het kruis is gehaald en waar ze hem in een graf hebben gelegd met een grote steen ervoor. Petrus wil het niet weten…

Zo begint de gezinsviering met Pasen.

En je weet wel hoe het verder ging: uiteindelijk werd ieder overrompeld door de boodschap van een engel… dat Jezus niet bij de doden op dat ‘kerkhof’ te vinden is MAAR LEEFT!

Dat gaan we vieren op Eerste Paasdag om 9.30 uur in de Hubertuskerk. We laten ons opnieuw overrompelen door het nieuwe licht, het nieuwe leven van Pasen!

Voorgangers in deze eucharistieviering zijn pastor Bert van Leijsen en pastor Peter Derks

De muziek en zang wordt verzorgd door kinderkoor De Hubkes.

Voor het laatste nieuws zie: www.parochiedongen.nl en ‘Parochie deze Week’ in het Weekblad voor Dongen (laatste pagina).Geplaatst door vlinderboom

« Vorige Volgende »

Lees meer »