Home » Onze School » Nieuws » EEN JAS VAN WOORDEN

EEN JAS VAN WOORDEN

13 mei 2013 16:39

Update Foto's! Poëziefestival gr. 7-8 Op dinsdag 23 april hebben onze leerlingen van groep 7-8 hun literatuur project afgesloten met een poëziefestival in ’t Schouw. Deze gezamenlijk slotactiviteit is de afronding van het Kunstmenu van dit schooljaar. Daarbinnen hebben alle kinderen van onze school zich verdiept in het onderdeel literatuur. Lees het verslag van Ryan, Zoë en Britt

poëziefestival

Toen alle scholen er waren kreeg je een workshop. Je had zang, tattoo, dans, ritme en graffiti. In het begin was het een beetje rommelig, maar dat ging later weer goed. Ik moest zelf tattoo doen, ik vond het een beetje jammer dat het schmink was, want ik dacht dat het van dat spul was wat twee weken blijft zitten. Na de workshops gingen alle kinderen kijken bij de collages van andere scholen en daarna had je nog optredens van BS. de Vlinderboom. Die waren echt geweldig. Een groepje ging zingen en het andere groepje ging rappen. Er was ook een groepje die wilde eigenlijk een filmpje laten zien, alleen dat lukte niet want het was een USB die er niet in paste dat vond ik jammer. Er waren ook nog kinderen van de Cambreur college gekomen die iets gewonnen hadden met hun gedicht en ze mochten hem ook voorlezen. Daarna mocht je zelf een gedicht maken. Dat was echt grappig bij sommige.

Ryan de Man groep 8a

poëziefestival

‘s Middags op school vertrokken we naar het Schouw voor het poëziefestival.We moesten eerst een workshop doen en daar kon je kiezen uit: tattoo, zang,ritme of beeldend. Daarvoor kregen we eerst nog een lolly en wat te drinken. Aan het begin moesten we even wachten, maar toen het op gang kwam ging het vlug, want er was een mooie tentoonstelling en bijna op het einde gingen er een paar van onze kinderen optreden. Daarna kwam de stadsdichter van Oosterhout en ging voor ons gedichten voorlezen.

van : Britt groep :8a

poëziefestival !

Toen alle scholen gearriveerd waren begonnen we met de workshops.

De workshops waren: tattoo, ritme, graffiti, zingen en dansen. Toen je workshop voorbij was, mocht je gaan kijken bij de rest van alle werkjes van alle andere scholen en je kreeg een boekje om je eigen gedicht te maken. Als de rest van de andere groep klaar was, gingen we beginnen met de optredens van het poëziefestival en dat waren grappig genoeg alleen kinderen van de Vlinderboom. Toen waren de optredens van de groepjes klaar. De stadsdichter van Oosterhout kwam langs en vertelde een kleuterboekje die hij geschreven had. Iedereen vond dat natuurlijk saai, maar toen stak hij het in een nieuw jasje en dat was de taal die wij pubers graag gebruiken zoals : chil, swag enz.. Toen de dichter klaar was met zijn verhaaltjes was het tijd en alle scholen fietsten weer terug naar school.

Zoë groep 8a

Foto's >>>>