Home » Onze School » Nieuws » Goede 2e plaats

Goede 2e plaats

27 mei 2013 19:00

Voor de tweede keer is er in Dongen onder alle basisscholen een verhaalschrijfwedstrijd uitgeschreven. Dit betekende dat alle leerlingen van groep 7 en 8 een verhaal mochten schrijven van max. 3 “A-4tjes” Het beste verhaal van de school ging door naar de finale-avond van 23 Mei. Op deze avond mocht Manon Pijnenburg uit gr 8A de eer van onze school gaan verdedigen.

In totaal waren er acht scholen vanuit heel de gemeente die een finalist gestuurd hadden naar de H.Hart school.

Iedere finalist mocht een stukje van haar eigen verhaal voorlezen.

De avond werd tussendoor opgevrolijkt door muziekstudenten van het Kunstpodium.

Gerard Jansen was de gastheer die de avond aan elkaar praatte.

De verhalen werden beoordeeld door een serieuze jury van vakmensen

( een redactielid van “weekblad van Dongen”, een professionele tekstschrijfster en een dichter )

De dichter maakte dan ook op het einde van de avond de winnaar bekend.

De 1e prijs ging naar Dora van der Pluijm van b.s. de biezenkring. Maar “onze” Manon had samen met de andere finalisten wel laten zien dat ze een goed verhaal in elkaar kon zetten.

“Heel goed geschreven, uitdagend, een spannend en gedurfd verhaal. Thrillerachtig, goede dialogen “. Dit waren een paar van de complimenten die Manon van de jury meekreeg.

Wij zijn trots op Manon dat ze de Vlinderboom zo goed vertegenwoordigd heeft en  Manon zegt een hele leuke avond te hebben gehad.

Dus iedereen die volgend jaar weer de kans heeft; DOE MEE!!

Een( trotse) toeschouwer