Home » Onze School » Nieuws » Groep 7 naar de Biesbosch

Groep 7 naar de Biesbosch

Groep 7 naar de Biesbosch

11 jun. 2013 16:18

De groepen 7 zijn maandag 10 juni naar de Biesbosch geweest. Mike en Amber maakten hiervan een verslag.

                            De Biesbosch !

 

We  gingen met 7b en 7a naar de Biesbosch.We hadden echt hele leuke activiteiten. En we gingen over water met een ......

 

We waren op school, de groepen voor in de auto waren al gemaakt. Ik zat bij Alice, Mike en Erwin in de auto, het was super gezellig. Daarna zaten we in een zaal en kregen we een inleiding over de Biesbosch. We moesten reddingsvesten aan want we gingen op de boot. Het was echt vroeg, dus zo’n meneer zei: “Je moet goed opletten want mischien zie je bevers”. Maar we zagen geen bevers, maar wel mooie watervogels. We stapten uit en we gingen fruit eten. We moesten opsplitsen in twee groepen en toen moesten we gaan lopen, we gingen overal naar toe.

We zagen wormen in een soort cocon. En we weten hoe je een brandnetel kunt aanraken zonder dat die je prikt, je moet van onder aan de steel pakken en naar boven trekken. We gingen ook lunchen en tijdens de lunch ging iedereen van de berg af rollen. Daarna gingen we een waterproject doen. Wij (Roy, Mike, Erwin, Lucas en ik) hadden 2 zoetwatermossels gevangen en 3 watermijten en 1ik weet niet meer hoe die heet maar het was een heel snel beestje en een stuk of 15 slakken en een dode garnaal, dat was echt heel gezellig. We gingen ook roeien, wij waren één van de snelste groep. Toen moesten we weer op de boot terug naar het centrum.

We hadden nog 10 minuten over en in die 10 minuten mochten we in de speeltuin spelen.

 

Toen hadden we iedereen nog bedankt en we reden naar school en iedereen mocht naar huis. Het was echt een super leuke dag! Ik zou er nog een keer naar toe willen gaan. Het was echt super leuk!! Doei doei tot de volgende keer, de gidsen waren Louis en Marion.

 

Amber Smulders

 

                                                           De Biesbosch

Gisteren waren we met school naar De Biesbosch geweest. Met heel groep 7, het was heel gezellig.

 

Eerst reden we naar De Biesbosch. Ik zat bij Erwin, Amber en Alice in de auto. Het was heel gezellig in de auto, we hadden heel veel lol en de vader van Erwin ook. Toen we bij De Biesbosch waren kregen we eerst uitleg over wat we moesten doen. Daarna kregen we een reddingsvest om en gingen we op de boot. Daar hebben we ook heel veel lol gemaakt. Het was een mooi uitzicht en de bossen waar ook heel mooi om naar te kijken. We hadden ook een soort speurtocht we moesten vogels zoeken. Gelukkig had Erwin een verrekijker bij zich, dan kon ik kijken of ik een vogel zag. Daarna gingen we iets eten. Na het eten gingen we naar planten zoeken. Er waren twee vieze planten
één met spuug en met wormen, echt vies. De mevrouw pakte de spuugbeesten ze waren heel klein. Ze maakte ook de wormenplant open, best mooi om te zien. Daarna gingen we weer even rustig eten. We gingen weer terug naar de boot daar hebben we ons brood op. Toen ik het op had ging ik van de berg afrollen heel leuk. Na het eten gingen we op zoek naar waterdiertjes en waterplanten. We hadden heel veel slakken. Na de beesten en planten zoeken gingen we roeien. Dat roeien was best lastig maar Roy begon het te snappen dus hij deed het in zijn eentje, we waren er best snel.

We gingen weer terug met de boot. We mochten nog heel even in de speeltuin spelen. De ouders waren er, we reden terug naar school toen meteen naar huis. Bedankt voor de leuke dag school!

 

Mike van der Horst 7b

 BEKIJK DE FOTO'S >>>>

Geplaatst door vlinderboom

« Vorige Volgende »

Lees meer »