Home » Onze School » Nieuws » Kamp groep 8

Kamp groep 8

Kamp groep 8

18 jun. 2013 16:28

Het zal u zeker niet ontgaan zijn, groep 8 is op kamp geweest. Isa en Eveline maakten hiervan een uitgebreid verslag en natuurlijk heel veel foto's om te bekijken.

                          Kampverslag (Isa Kuijpers 8a)

10 juni:

Het was maandagochtend half 10 toen we allemaal met de fiets op het schoolplein aankwamen. Iedereen had er heel veel zin in, dus iedereen was ook opgewonden. We zetten onze tassen op de grote kar en zetten onze fietsen netjes weg. Om 10 uur vertrokken we naar het Sparrenhof in Tilburg. We namen afscheid van onze ouders en fietsten weg. Eerst reden we nog 2 rondjes om de Vlinderboom en daarna sloegen we af en gingen naar Tilburg. Onderweg stopten we bij een manege. Groepje voor groepje mocht je op een paard gaan zitten. Sommige kinderen vonden het eerst heel eng maar daarna heel leuk. Eerst gingen we met het paard rustig stappen, maar daarna zei de vrouw die ons een klein lesje gaf dat we in draf moesten. Je moest heel recht gaan zitten en je moest ook het zadel samen met de teugels heel stevig vasthouden. Nadat iedereen paard had gereden gingen we naar buiten en gingen op het terras van de manege een broodje eten. Als je je broodje op had mocht je in de speeltuin spelen bij de manege. Toen iedereen z’n broodje op had, gingen we verder fietsen. We kregen eerst allemaal kauwgom. Uiteindelijk kwamen we aan bij het Sparrenhof. We gingen onze spullen op de kamer leggen en daarna mochten we in de hele grote speeltuin van het kamp spelen. De kamers waren verdeeld: de meisjes sliepen boven en de jongens beneden. Toen eenmaal iedereen zijn spullen had klaargezet en zijn luchtbed had opgepompt moesten we met zijn allen naar het praathuis. Het praathuis is een gebouw ook op het kamp en daar ga je eten en doe je bijna alle binnen-dingen. Eerst zongen we het kamplied van ons en daarna werd er een verhaaltje voorgelezen over de alleen-ziekte. Daarmee werd bedoeld dat je alles samen moest doen en niks alleen. Na de openingsviering mochten we weer in de speeltuin spelen. Op het kamp was ook een hele grote bel en als die bel 3 keer geluid werd betekende dat dat we moesten verzamelen op de plek van de grote bel. Toen we een halfuurtje in de speeltuin hadden gespeeld luidden de bel 3 keer. We gingen levend bingo doen. Dus als de juf bijvoorbeeld nummer 37 zei dan ging je op je lijst kijken en dan was nummer 37 bijvoorbeeld labello en moest je dat heel snel gaan halen. Na de bingo hadden we heel veel vrije tijd. Toen de avond begon kwamen er twee jongens: Teun en Jesse en zij gingen met ons muziek maken. Om 12 uur ‘s nachts zeiden de juffrouws dat we leven stratego in het bos gingen doen, maar het bleek dat we gewoon een spooktocht gingen lopen! Na de spooktocht kwamen alle spoken nog zonder maskers naar het praathuis en daarna naar bed.

11 juni:

Dinsdagochtend werden we wakker gemaakt door hele harde muziek en we moesten in onze pyjama naar buiten voor ochtendgymnastiek dat werd gegeven door Rick en zijn vriendin. Na de gymnastiek moesten we ons aankleden en gingen we ontbijten in het praathuis. Je hebt op kamp ook corvee dus er was een groepje die alles na het ontbijt moest afwassen. ‘s Middags gingen we in het bos levend stratego doen. Dat was heel leuk. Het was rood tegen geel en rood had alle twee de keren gewonnen. Nadat we levend stratego in het bos hadden gedaan gingen we op het kamp een 6-kamp doen. Dat was heel gezellig maar wel moeilijke spellen zoals blind voetbal en lakenvolleybal. Na de 6-kamp gingen we avondeten en dit keer was het Nasi met een heel lekker toetje en de eerste avond was het friet met ook een lekker chocoladetoetje. Na het avondeten mochten we onze mooiste feestkleren aandoen en gingen weer naar het Praathuis. Eenmaal aangekomen bij het Praathuis gingen we met de hele groep “Ik hou van de Goudkust” spelen. Dat is hetzelfde als “Ik hou van Holland”, maar dan met de Goudkust. Het waren wel dezelfde spelletjes.

Nadat we “Ik hou van de Goudkust” hadden gedaan, gingen we nog een disco doen. Na de disco moesten we naar bed en de tweede nacht dus die nacht sliep bijna iedereen heel vast.

12 juni:

Woensdagochtend deden we het rustig aan. We gingen ons aankleden, onze spullen inpakken en daarna onze tassen weer op de kar zetten. Nadat iedereen dat had gedaan, gingen we buiten ontbijten. Na het ontbijt mochten we nog heel even in de speeltuin spelen en daarna vertrokken we op onze fiets weer naar Dongen.

 

Het kamp was in 1 woord: fantastisch!

 

Groep 8 op schoolkamp

Op  maandag 10 juni was het dan eindelijk zo ver we gingen op kamp.
We hadden hier al het hele jaar naar uitgekeken.
Om 10 uur vertrokken we met de fiets naar ’t Sparrenhof, maar we maakten een tussenstop onderweg bij een manege. Daar hadden we paard gereden en daarna gingen we lunchen bij de manege en hebben we daar nog in de speeltuin gespeeld.
Daarna duurde het niet lang meer.

Dag 1:
We waren eindelijk aangekomen. We moesten eerst onze spullen, dus luchtbedden tassen enz.….. klaarzetten. Daarna hadden eventjes vrije tijd en kregen we het reglement te horen.
We hebben ook de 1ste dag vossenjacht gedaan. Dat was erg grappig!!
We hadden ook heel lekker eten gekregen.  Het waren Frietjes!!!

Toen gingen we muziekspelletjes spelen. Er kwamen twee jongens: Teun en Jesse. We hadden het heel leuk en op het einde moest iedereen het liedje van zijn groepje zingen. We waren erg zenuwachtig. Het was dus niet erg goed gegaan, maar we zijn er wel achtergekomen dat juf Roxanne erg goed kan hooghouden!

En toen die avond om 11 uur gingen we ‘levend stratego’ spelen. Eerst kwamen we daar op een lege plek, daar stond Emy.  Zij ging het spel uitleggen. Ons groepje mocht als laatste het bos in. Juf Tonny, Coert en Martin liepen met ons mee. Op den duur moesten we een klein bosje in. Coert liep voorop en daarna Karin. Karin was Coert de hele tijd kwijt en toen liet ie ons schrikken, dat was erg grappig. Toen we het kleine bosje uit waren, zagen we in een keer een heks. Het bleek spooktocht te zijn.
De spooktocht was niet super eng. Je schrok meer.
Toen moesten we terug naar het kamp. Dat was jammer. Toen moesten we gaan slapen. Dat hebben we bijna niet gedaan.

Dag 2:
We werden heel vroeg wakker gemaakt en kregen twee minuten de tijd om ons om te kleden. Toen moesten ochtendgymnastiek doen. Het was niet echt bepaald leuk. We waren erg moe. Toen gingen we ontbijten en kregen we nog wat vrije tijd. Daarna kregen we uitleg van het ‘echte levende stratego’ dat was super leuk en een paar van de vlaggen waren snel en de andere waren goed in verstoppen. Kenan was een van de snelle en Britt had zich in een boom verstopt.

Daarna gingen we zeskamp spelen. Daar zat een spelletje tussen, het heette blind-voetbal, daar moest je bekertjes rond je ogen zien, zodat je maar naar een punt kon kijken. Ik ben een paar keer tegen iemand aangebotst, en er was ook een spelletje dat lakenvolleybal gespeeld. Dat was erg grappig :P.

Toen hadden we met veel juffen en meesters Slagbal gespeeld. Het was erg grappig, zeker juf Marianne. Ze was er erg goed in.

Toen in de avond gingen we eerst nasi eten. Daar was niet iedereen fan van.

Daarna gingen we “Ik hou van de Goudkust” spelen, dat is eigenlijk het zelfde als “Ik hou van Holland” maar dan Goudkust dat was erg grappig. Op het einde kregen we de winnaar te horen en het was: ROOD WIT BLAUW
Daarna hadden we nog een disco tot ongeveer 1 uur, half 2. Dat was erg gezellig en op het einde kregen we nog wat hapjes.

Dag 3:
Het was de laatste dag. Iedereen vond het jammer dat we weer naar huis moesten. We hadden eerst nog de prijsuitreiking. De Golden Ducks hadden gewonnen met een enorme voorsprong. Toen fietsten we weer naar huis en toen we weer terugkwamen, stond iedereen ons op te wachten. Dat was een super gevoel. Het was echt een top kamp

Van Eveline

 

Foto's >>>>>

Geplaatst door vlinderboom

« Vorige Volgende »

Lees meer »