Home » Onze School » Nieuws » Vlinderboomdag

Vlinderboomdag

13 sep. 2012 22:22

Onze eerste Vlinderboomdag zit erop. de weergoden waren ons gunstig gezind. Anouk, Mike en Wouter uit 6b maakten een verslag van deze feestdag.

Filmpje van  de centrale afsluiting en foto's van deze dag.

op donderdag 13 september was de vlinderboomdag. we begonnen met de workshops dat waren er drie. verven muziek en dansen. ik begon met verven er waren grote borden op het hele plein verdeeld. daar mog je iets op schilderen. heel veel kinderen hadden wat geschilderd dat te maken had met de vlinderboomdag. als je met iets klaar was en je had nog wat tijd over mog je even tekenen. er lagen een heleboel kleurplaten. daarna mochten we gaan dansen. we hadden een dansje geleerd dat te maken had met hello world. dat was het thema van de vlinderboomdag. met dat dansje gingen we aan het eind van de dag optreden voor alle ouders. daaarna gingen we naar muziekles van jufvrouw Joke. we hadden een liedje met gekke woorden. bij elke woorden waren instrumenten. de kinderen die wilden mochten daaraan meedoen. toen we dat een paar keer hadden gedaan moesten we het allen met instrumenten doen. dat was erg moeilijk want de andere kinderen zongen niet mee. toen we dat hadden gedaan was het pauzen en gingen we eten. we mochten in de tussentijd ook nog kleuren. daarna waren er allemaal spelletjes met water dus je kon erg nat worden. wij gingen proberen in elkaars emmer te gooien terwijl je de emmer niet eens zag. toen gingen we eendjes vissen dat was moeilijk want we moesten achter de banke staan. maar de hengels gingen ook steeds in de knoop en we hadden maar drie minuten. toen was ons laatste spelletje dat we elkaar nat mochten gooien met sponzen. toen gingen we naar de klas en mochten we friet eten ! toen de frietjes op waren gingen we naar buiten voor een wandeltocht. je moest foto’s zoeken en vragen beantwoorden. toen we klaar waren mochten we ijs eten. toen ons ijsje op was moesten we naar buiten. we moesten nog ons dansje doen voor de ouders. daarna mochten we naar huis. we hadden aan het begin van de dag nog een bandje gekregen waar de naam van de school op stond.

de vlinderboomdag was een superleuke dag ! anouk kok

Op 13 september kwam er vlinderboomdag in plaats van schoolreisje.

Het was erg leuk er waren leuke groepjes en leuke spelletjes.

er was vissen en ook nog sponsgooien en er waren ook matten waar je op moest staan en dan steeds weg moest leggen.

Er waren tussen de middag  ook frietjes. die waren erg lekker.

En ’s middags hadden we een speurtocht dat vond ik het leukst.

En we hadden ook nog pittezakjes.

waar je kranten en broeken van een wasrek af kon gooien.

er waren ook skies en daar moest je mee slalommen.

en daar konden er drie op.

dat was erg grappig want ik ging met Thomas en Dave erop en wij vielen iedere keer.

en ondertussen de speurtocht moest je vragen beantwoorden en ook naar foto’s kijken.

maar het was echt een super dag volgens mij vond bijna iedereen het een super dag.

En we kregen ook nog  een bandje van de basisscool de vlinderboom.

en we hebben ook nog getekend en op instrumenten gespeeld.

bij jufvrouw Joke.

dat was ook erg leuk het was gezellig ik wil nog een keer zo,n dag.

ik zou het echt nog een keer willen.

Mike

ik dacht dat word een gewoone dag maar het werd veeeel beter!het is vlinderboomdag en de eerste nog wel.het was echt superleuk. in de ochtend deden we leuke spelletjes zoals: spons gooien, de toren van pisa, en nog veel meer.we gingen ook lekkere frietjes eten in van die punt zakken met een frikandel erbij dat was echt lekker en dat eten we dan gewoon in de middag wat een lekkerbek is dat en we kregen ook ijsjes en dat smaakte me goooeeed serieus het was zo lekker Wouter