Home » Onze School » Nieuws » GROEP 7 EN 8 OP PAD MET KINDERPOSTZEGELS & KAARTEN!

GROEP 7 EN 8 OP PAD MET KINDERPOSTZEGELS & KAARTEN!

14 sep. 2012 12:00

Vanaf woensdag 26 september tot en met vrijdag 5 oktober 2012 gaan meer dan 200.000 kinderen uit groep 7 en 8 van ruim 5.500 basisscholen op pad om kinderpostzegels en kaarten te verkopen. Dit jaar verkopen de kinderen een nieuw product: een vrolijk pleisterblikje van Buurman & Buurman.

Ook de leerlingen van groep 7 en 8 van onze school doen mee met de Kinderpostzegelactie. Met de verkoop zetten zij zich in om andere kinderen een veilig thuis geven. Het thema van de Kinderpostzegelactie 2012 is ‘Geef kinderen een veilig thuis’.

Geef kinderen een veilig thuis

Kinderpostzegels vindt dat elk kind een veilige leefomgeving verdient en met de opbrengst van de actie wil Kinderpostzegels kwetsbare kinderen aan een veilig thuis helpen. Een omgeving waarin een kind zich beschermd en geborgen voelt. Niet elk kind heeft zo’n plek. Het aantal uit huis geplaatste kinderen neemt jaarlijks toe. In Nederland zijn ongeveer 44.000 kinderen en jongeren uit huis geplaatst. Ruim de helft van hen woont in een pleeggezin.

Dit jaar doen 60 kinderen uit groep 7 en 8 van onze school mee. We wensen hen heel veel succes, want zij helpen met hun inzet andere kinderen die het minder goed hebben.

Stichting Kinderpostzegels Nederland

Kinderpostzegels heeft het afgelopen jaar meer dan 1,1 miljoen kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland geholpen. Met uw aankoop van kinderpostzegels, kaarten en kinderpleisters helpt u mee kinderen een veilig thuis te geven.

Kinderen gemist?

Heeft u de kinderen aan de deur gemist? Ga dan naar www.kinderpostzegels.nl en bestel uw kinderpostzegels, kaarten en kinderpleisters online.

Projectvoorbeeld Burkina Faso

Safiatou (16): ‘Ik volg bij ATTous een technische beroepsopleiding speciaal voor meisjes. Nu loop ik stage in een garage in Koudougou. Hier leer ik van alles over het repareren van brommers en fietsen. Later hoop ik mijn eigen bedrijfje te kunnen starten.’