Home » Onze School » Nieuws » Dodehoekproject

Dodehoekproject

29 okt. 2012 15:42

Veilig op weg! Lees het verslag van Isa, Manuel en Lars. Op 14 september was het dan zover, het dode hoek project. We kwamen die vrijdagochtend om half negen zoals gewoonlijk in de klas.

Daar zaten al twee mensen voor het project te wachten,een vrouw en een man. De mevrouw werkte zelf op een transportbedrijf voor vrachtwagens, maar zelf reed ze niet. De meneer wel, want die werkte voor zijn beroep als vrachtwagenchauffeur. Nadat ze zich alle twee hadden voorgesteld begon de mevrouw vragen aan ons te stellen. Ze wilde ook weten of wij al iets over de dode hoek wisten,dat wisten we wel, want de dode hoek is namelijk de plek rond een vrachtwagen waar de chauffeur je niet kan zien. Daarna deelde ze papiertjes uit met tien vragen erop, en dan kon je kiezen uit de antwoorden:A,B,C,D.

Toen ze dat had uitgedeeld liet ze ons een filmpje zien,dat was heel interessant, want in dat filmpje was een man en die man ging van alles vertellen over een vrachtwagen en vooral ook over de dode hoek. Hij vertelde ook de twee belangrijkste regels die regels waren:blijf rechts en ruim achter een vrachtwagen en houd meer dan drie meter afstand van een vrachtwagen. Die regels noemde hij vuistregels. In dat filmpje kwamen de vragen die je moest beantwoorden op dat papiertje dat je had gekregen. Daarna verdeelde de juffrouw de klas in groepjes en groepje voor groepje gingen we naar de vrachtwagen die al de hele tijd buiten stond. Als je met je groepje naar buiten ging, mocht je ook bij het stuur zitten. Ook legde de man uit waar de benzine in zat en waar de dode hoek zat,want dat was natuurlijk waar het project om draaide. Toen uiteindelijk alle groepjes waren geweest gingen we met de hele klas op een groepsfoto voor de vrachtwagen, die foto kun je bekijken op http://veilig-op-weg.nl/Pages/165/Klassenfotos.aspx.

Het dode hoek project was super leuk maar ook leerzaam.

Ik zeg veilig op weg!

Isa groep 8

Vrijdag 14 september hadden we een dode hoek project. De man die het project bij ons zou doen, was overleden dus het ging niet door. Gijs zijn vader had ook een vrachtwagen dus Gijs vroeg aan zijn vader of hij wou komen met zijn vrachtwagen. Gijs zijn vader wou dat wel doen voor ons. Dus het ging wel door. Vrijdagochtend kwam er een mevrouw en Gijs zijn vader. We mochten aan de mevrouw vragen stellen. En daarna gingen we een filmpje kijken. In dat filmpje lieten ze de twee vuistregels zien. De vuistregels waren: Blijf er rechts en ruim achter en houd minstens drie meter afstand! Daarna mochten we weer vragen stellen. En toen mochten we naar buiten in groepjes. Er waren vier groepjes. Als eerste mocht groep 1 naar buiten. Manuel en ik zaten in dat groepje. De jongens mochten als eerste in de vrachtwagen. De  meisjes liepen rond de vrachtwagen. Er mocht steeds een jongen achter het stuur van de vrachtwagen. De jongen achter het stuur moest kijken waar de meisjes waren. Ik mocht als eerste achter het stuur. Daarna was Manuel en daarna was Devon. Toen ik was zag ik de meiden opeens niet want de dodehoekspiegel stond niet goed  dus zette Gijs zijn vader de spiegel goed en toen kon ik ze wel zien. Daarna was groepje 2 en daarna was groep 3.

Manuel en Lars 8a