Home » Onze School » Overblijven

Overblijven

Op onze school bestaat, met uitzondering van de dagen dat alle kinderen 's middags vrij zijn, de mogelijkheid tot overblijven.

De kosten voor het overblijven bedragen 1,50 euro per kind per keer.

Elk kind heeft een pasje voor het overblijven dat, in het bezit is van de school. Zodra een kind overblijft haalt de overblijfkracht dit pasje tevoorschijn en wordt het gescand.  Op het moment dat een pasje is gescand, wordt er direct € 1,50 in mindering gebracht op het saldo.

Hoe komt u aan saldo? Dit doet u door in te schatten hoe vaak uw kind overblijft en vervolgens maakt u (bijvoorbeeld maandelijks) een bedrag over naar rekening NL56rabo0111990785 t.n.v. Stg. Initia Overblijven. Heel belangrijk is dat u alleen de voornaam en achternaam van uw kind als omschrijving geeft. En voor elk kind apart geld overmaakt. Dus geen combinatie van broers/zussen in één overschrijving, geen vermelding van geboortedatum, groepsnummer of extra tekst.

Tweewekelijks sturen wij een e-mail  naar het bij ons bekende e-mailadres met daarop het resterende saldo van uw kind/kinderen.

Wat te doen bij incidentele aan/afmeldingen? Doet u dit a.u.b. uiterlijk de dag ervoor via overblijven@vlinderboom.nl

De kinderen dienen vanuit thuis brood en drinken mee te nemen. Ze kunnen wel gratis thee krijgen. Er mag geen snoep meegebracht worden, alle kinderen krijgen een snoepje van de overblijfkracht na het eten. De kinderen worden gestimuleerd om het meegebrachte eten op te eten, wat over is gaat mee terug naar huis.

Om 12.00 uur verzamelen de kinderen van de groepen 1 t/m 3 zich in het overblijflokaal onderbouw. Zij gaan bij goed weer eerst naar buiten. Dit geldt ook voor de leerlingen van groep 4 t/m 8. Er zijn twee overblijflokalen beschikbaar, één voor de leerlingen van 1 t/m 3 en één voor de leerlingen van 4 t/m 8. Na het toiletbezoek en handen wassen gaan de kinderen daar eten. Na het eten gaan de kinderen buitenspelen. De overblijfkrachten houden tot 13.15 uur toezicht, waarna de leerkracht het overneemt.

Voor beginnende kleuters is het belangrijk dat u het overblijven ook aan de leerkracht vertelt.

De voor- en naschoolse opvang is door de Vlinderboom uit handen gegeven aan Stichting Kid. Zij zijn hiervoor rechtstreeks te benaderen op telefoonnummer 0162-383030 of neem een kijkje op de website.  http://www.kinderopvangindongen.nl/

(klik hier)