Home » Corona

Veel gestelde vragen omtrent het Coronaprotocol Vlinderboom

 

We begrijpen dat u veel vragen heeft. In de komende dagen zal er steeds meer duidelijk worden en zullen we dit ook met u delen. Hieronder alvast de meest gestelde vragen. Het is ook mogelijk dat zaken veranderen, door nieuwe inzichten. Dit document zal ook aangevuld worden. Wij trachten met de grootste zorgvuldigheid u te informeren en vorm te geven aan deze nieuwe manier van onderwijs in roerige tijden.

Team Vlinderboom

 

* Hanteren jullie de richtlijnen van de RIVM?

Ja! Dit is de basis voor alle afspraken die we maken.

* Wanneer gaan de kinderen weer naar school?

Wij starten weer met lesgeven op de Vlinderboom op maandag 11 mei. Op 6,7,8 mei zijn er nog geen lessen, zodat wij deze nieuwe manier van lesgeven kunnen voorbereiden.

* Wat zijn de schooltijden?

We werken in ieder geval tot eind mei met een continurooster. De lessen starten om 8.30 uur en eindigen om 14.15 uur.

* Op welke dagen zijn er fysieke lessen?

Op maandag t/m donderdag. Iedere leerling wordt ingedeeld op maandag/woensdag of op dinsdag/donderdag.

* Gaat afstandsonderwijs door?

Ja, op de dagen dat uw kind niet op school fysiek aanwezig is, maakt hij/zij schoolwerk thuis, zoals in de voorgaande weken. Let op! op 6,7,8 mei zijn er ook geen afstandslessen i.v.m. de voorbereidingen op de weken erna.

* Zijn de kinderen op Hemelvaart vrij?

Ja, de vrije dagen zoals in de schoolkalender blijven vrije dagen. 

* Wanneer wordt mijn zoon/dochter verwacht?

Op dinsdag 28 april ontvangt u van de eigen leerkracht een mail met hierin de indeling. In verband met de AVG wetgeving is het verstrekken van leerlinglijsten niet toegestaan. 

* Kan mijn kind in een andere groep en dus andere dagen geplaatst worden?

Nee, de lijsten zijn met grote zorgvuldigheid samengesteld., aanpassen op persoonlijke voorkeuren is niet mogelijk.

* Hoe is de indeling tot stand gekomen?

Wij hebben de verdeling zo gemaakt dat broertjes/zusjes op dezelfde dag op school worden verwacht. Daarnaast hebben we de combinatieklas opgedeeld in groep 6 en groep 7.

* Zit mijn kind bij zijn vriendjes en vriendinnetjes in de groep?

We hebben de indeling gemaakt op basis van broertjes en zusjes. Het is dus goed mogelijk dat gedurende deze drie weken niet alle vriendjes en vriendinnetjes op dezelfde dag bij elkaar in de klas zitten. We hopen hierna weer met de gehele klas naar school te mogen en dan zien ze elkaar weer allemaal in de klas.

* Hoe zit het met overblijven?

Alle leerlingen blijven over met de eigen leerkracht. Het meebrengen van een eigen lunchpakketje is noodzakelijk. In verband met de richtlijnen zijn overblijfouders niet toegestaan binnen school. We gaan nog niet werken met Kinderstralen. Mocht u al een factuur ontvangen hebben, hoeft u deze niet te betalen.

* Hoe is de noodopvang geregeld?

Deze wordt nog steeds georganiseerd, maar zal niet door de eigen leerkrachten en niet binnen de eigen klas plaatsvinden. Opvang zal wel op de Vlinderboom georganiseerd gaan worden. Meld u hiervoor aan via vlinderboom@vlinderboom.nl 

Noodopvang is er alleen op school op de lesdagen zoals bekend in de schoolkalender. Opvang tijdens feest- of andere vrije dagen wordt niet door school georganiseerd.

* Mag mijn kind gebruik maken van noodopvang?

Uw kind mag gebruik maken van noodopvang als er sprake is van een vitaal beroep van ouders of bijzondere omstandigheden.
* Kan ik gebruik maken van naschoolse opvang?

Ja, op de dagen dat uw kind ook naar school gaat. Dit kan dus afwijken van het normale schema  U moet zich ook melden bij de BSO hiervoor. De opvang tussen 14.15 en 15.30 wordt door school geregeld.

* Mag ik mijn kind naar school brengen?

Kan uw kind zelfstandig naar school komen, dan is dit het meest wenselijk. Op deze wijze voorkomen we een samenscholing van ouders aan de poort. Uiteraard is dit niet mogelijk bij onze jongste leerlingen. In dat geval vragen wij u om uw kind af te zetten, zelfstandig het schoolplein op te laten gaan en direct weer te vertrekken. Ouders mogen niet het schoolplein betreden, de leerkrachten zullen tijdig op het schoolplein uw kind ontvangen. Niet gezellig, wel noodzakelijk.

* Hoe zit het met het afscheid van groep 8?

Daarvoor verwijzen we u naar de ouderbrief die de ouders van de betreffende leerlingen ontvangen hebben. Wij vinden het net zo jammer als u dat dat er dit jaar helemaal anders uit gaat zien.

* Ik heb een vraag aan de leerkracht?

U mag te allen tijden mailen, maar u mag niet de school en het schoolplein niet betreden.

 

Pagina 2>>>>>