Home » Corona

Veel gestelde vragen omtrent Corona afspraken Vlinderboom

 

Hieronder alvast de meest gestelde vragen. Het is ook mogelijk dat zaken veranderen, door nieuwe inzichten. Dit document zal ook aangevuld worden. Wij trachten met de grootste zorgvuldigheid u te informeren en vorm te geven aan deze nieuwe manier van onderwijs in roerige tijden.

Team Vlinderboom

 

*Hanteren jullie de richtlijnen van de RIVM?

Ja! Dit is de basis voor alle afspraken die we maken.

*Mag mijn kind naar school met een snotneus?

We maken onderscheid tussen kinderen in groep 1-2 en de groepen 3 t/m 8

1-2

Ja, uw kleuter mag met een neusverkoudheid naar school. Hierop zijn wel uitzonderingen:

-uw kind heeft meer of andere klachten zoals koorts

-uw kind zit in en bron- en contactonderzoek van de GGD

-gezinsleden zijn thuis met koorts, benauwdheid

3-8

Nee, als uw kind in groep 3 t/m 8 zit mag hij/zij niet met een neusverkoudheid naar school.

Uitzondering hierop is als het gaat om bekende klachten, zoals hooikoorts of astma. Informeer de groepsleerkracht hier dan over. Als de klachten bij je kind veranderen of er nieuwe klachten bij komen, laat je kind dan testen. Als de test negatief is, kan je kind weer naar school.

Mocht uw kind snotterend of hoestend in de klas zitten dan wordt uw gebeld om hem/haar op te komen halen.

*Moeten de kinderen onderling afstand houden?

Nee, de kinderen niet. De leerkrachten onderling wel.

* Gaat afstandsonderwijs door?

Nee, de school is weer gewoon open en alle kinderen zijn welkom. 

* Hoe zit het met overblijven?

Alle leerlingen die normaal overblijven kunnen dat gewoon weer doen. De overblijfouders horen bij het vaste team van medewerkers op school.

* Is er nog noodopvang?

Nee, dit is niet meer nodig, aangezien alle kinderen weer gewoon naar school mogen.

* Mag ik mijn kind naar school brengen?

Kan uw kind zelfstandig naar school komen, dan is dit het meest wenselijk. Op deze wijze voorkomen we een samenscholing van ouders aan de poort. Uiteraard is dit niet mogelijk bij onze jongste leerlingen. In dat geval vragen wij u om uw kind af te zetten, zelfstandig het schoolplein op te laten gaan en direct weer te vertrekken. Ouders mogen niet het schoolplein betreden, de leerkrachten zullen tijdig op het schoolplein uw kind ontvangen. Niet gezellig, wel noodzakelijk.

* Ik heb een vraag aan de leerkracht?

U mag te allen tijden mailen, binnenlopen kan nu helaas niet.

* Mijn kind wordt binnenkort 4. Mag mijn kind naar school?

Jazeker, ook startende kleuters mogen gewoon naar school. Wel willen wij u er nadrukkelijk op wijzen dat dit heel anders zal gaan dan gebruikelijk. De normaal gesproken warme overdracht met kennismaking vooraf komt te vervallen. U mag niet mee met uw kleuter naar binnen. In de klas zullen we er alles aan doen om uw kind welkom te laten voelen. We vinden dit net zo spijtig als u. Neem contact op met de betreffende leerkracht zij kan u verder te woord staan.

* Hoe zijn de wegbreng en ophaal afspraken?

De inloop is vanaf 8.20 uur. We starten de lessen om 8.30 uur. Uw kind is zo kort mogelijk voor aanvangstijd op het schoolplein en kan dan op aanwijzingen van de leerkrachten buiten rechtstreeks naar de klas. Ouders mogen het schoolplein en de school niet betreden.

Daarnaast doen we een beroep op de oudere leerlingen om zelfstandig naar en van school te gaan. Vragen we ouders zoveel mogelijk te voet en op de fiets te komen. En op advies van Veilig Verkeer Nederland om wat verder van school te parkeren en het laatste stukje te lopen. Verder verzoeken we de ouders om de 1,5 meter afspraak ook buiten de schoolhekken te respecteren.

* Mijn kind is jarig en wil graag de verjaardag vieren?

Dit mag, houd u er rekening mee dat traktaties voorverpakt en niet zelfgemaakt mogen zijn. Ook geven we ze mee naar huis in plaats van op school op te eten. Verder maken we er natuurlijk het gebruikelijke feestje van. In de kleutergroepen was meevieren gebruikelijk, dat is nu helaas niet mogelijk.

* Moet mijn kind op school ook handen wassen?

Jazeker, dit zal meerdere malen per dag plaatsvinden en in de routines worden opgenomen. Voor de veiligheid van uw kind, onze leerkrachten en ook voor de overige (kwetsbare) mensen in de omgeving. We vragen u om ook thuis deze routines met uw kind te bespreken..

* Binnenkort zijn startgesprekken, kan ik dan wel kennismaken met de leerkracht?

Jazeker, maar wel via videobellen of telefonisch. Aangezien ouders vooralsnog niet fysiek de school in mogen, is in levende lijve kennismaken niet mogelijk. U ontvangt een uitnodiging van de groepsleerkracht. Let op! U moet het gesprek zelf inplannen via de nieuw app Parro. Nog niks over gehoord? Check uw e-mail.

* Hoe zit het met ventileren?

Ook wij laten ons gebouw controleren en ons hierover adviseren, tot die tijd zorgen we voor geregeld luchten door middel van het openen van de ramen.