Home » Corona pagina 2

Veel gestelde vragen omtrent het Coronaprotocol Vlinderboom

Pagina 2

 

We begrijpen dat u veel vragen heeft. In de komende dagen zal er steeds meer duidelijk worden en zullen we dit ook met u delen. Hieronder alvast de meest gestelde vragen. Het is ook mogelijk dat zaken veranderen, door nieuwe inzichten. Dit document zal ook aangevuld worden. Wij trachten met de grootste zorgvuldigheid u te informeren en vorm te geven aan deze nieuwe manier van onderwijs in roerige tijden.

Team Vlinderboom

 

* Mijn kind wordt binnenkort 4 of is 4 geworden in de afgelopen weken dat school gesloten was. Mag mijn kind naar school?

Tot 1 juni mogen onze nieuwste kleuters helaas niet starten. We begrijpen dat dit een tegenvaller is, maar binnen de Coronamaatregelen is dat niet mogelijk.

* Mag mijn kind vanaf 2 juni dan starten?

Zoals het er nu naar uitziet mag het dan weer wel. Wel willen wij u er nadrukkelijk op wijzen dat dit heel anders zal gaan dan gebruikelijk. De normaal gesproken warme overdracht met kennismaking vooraf komt te vervallen. U mag niet mee met uw kleuter naar binnen. Ouders mogen niet de speelplaats op en de school in. Contact met de leerkracht kan alleen op afstand.. In de klas zullen we er alles aan doen om uw kind welkom te laten voelen. We vinden dit net zo spijtig als u. Neem contact op met de betreffende leerkracht zei kan u verder te woord staan.

* Hoe zijn de wegbreng en ophaal afspraken?

We starten de lessen om 8.30 uur. U kind is zo kort mogelijk voor aanvangstijd op het schoolplein en kan dan op aanwijzingen van de leerkrachten buiten rechtstreeks naar de klas. De groepen verlaten met kleine tussen pauzes om 14.15 uur de school. Ouders mogen het schoolplein en de school niet betreden. Dit is ook van toepassing op de kleutergroepen.

Daarnaast doen we een beroep op de oudere leerlingen om zelfstandig naar en van school te gaan. Vragen we ouders zoveel mogelijk te voet en op de fiets te komen. En op advies van Veilig Verkeer Nederland om wat verder van school te parkeren en het laatste stukje te lopen. Verder verzoeken we de ouders om de 1,5 meter afspraak ook buiten de schoolhekken te respecteren.

* Mijn kind is jarig en wil graag de verjaardag vieren?

Dit mag, houd u er rekening mee dat traktaties voorverpakt en niet zelfgemaakt mogen zijn. Ook geven we ze mee naar huis in plaats van op school op te eten. Verder maken we er natuurlijk het gebruikelijke feestje van.

* Moet mijn kind op school ook handen wassen?

Jazeker, dit zal meerdere malen per dag plaatsvinden en in de routines worden opgenomen. Voor de veiligheid van uw kind, onze leerkrachten en ook voor de overige (kwetsbare) mensen in de omgeving. Hierover zijn al middelen op school.